Nieuws

Arbeidsmarktkrapte vraagt creativiteit van foodbedrijven

Draadloos communiceren

 

De arbeidsmarktkrapte remt de groei van voedingsbedrijven. Het tekort aan mensen vraagt maximale creativiteit van ondernemers bij het boeien en binden van personeel om toekomstige groei veilig te stellen. Daarnaast kan meer gebruik van robots verlichting bieden. Dat zegt ING Sector Banker Food Ceel Elemans, in de thema update Food.

De arbeidsmarkt is in het vierde kwartaal van 2021 verder verkrapt. Dit meldt het CBS. Het totaal aantal vacatures bedroeg 387.000 tegen 370.000 werklozen. Voor het eerst overtrof het aantal vacatures het aantal werklozen. Volgens economen houdt deze situatie nog wel even aan. Voor veel bedrijven in nagenoeg alle sectoren is het nog lastiger geworden om goede medewerkers te vinden.

Meer vacatures en hogere lonen zetten arbeidsmarkt verder onder druk 

De krapte op de arbeidsmarkt en de steeds hogere loonkosten dwingen ondernemers op een andere wijze te kijken naar hun bedrijfsvoering. In de laatste Conjunctuur-enquête van het CBS benoemt een steeds groter percentage ondernemers het tekort aan arbeidskrachten als grootste belemmering. Dit toenemende tekort is van invloed op het groeitempo van de voedingsindustrie in 2022.

Voedingsindustrie vergrijst minder snel dan het totaal van de economie

De vergrijzingsgolf in de voedingsindustrie is ongeveer gelijk aan het landelijke gemiddelde en datzelfde geldt ook voor de leeftijdscategorie 15 – 25 jarigen. In de voedingsindustrie gaan er tussen nu en 2030 24.000 werknemers met pensioen. Dat is 20% van de huidige bezetting, wat lager is dan in de totale economie. Toch zal de voedingsindustrie extra inspanningen moeten leveren om talenten aan zich te binden. Aan de ene kant heeft de voedingsindustrie het tij mee. Corona heeft ons allemaal het belang laten zien van een goed werkend voedselproductiesysteem. Anderzijds komt werken onder zware omstandigheden (hitte, koude, vocht, ploegendiensten) regelmatig voor. Dat kan nu een extra nadeel zijn. Het is dus van belang om in een competitief speelveld het werk voldoende aantrekkelijk te houden en de uitstroom naar andere sectoren te beperken.

Robotisering biedt voedingsindustrie de helpende hand

In de voedingsindustrie stijgen de loonkosten. De arbeidsproductiviteit beweegt niet gelijkmatig mee en dat beïnvloedt de concurrentiepositie. Dat geldt zeker voor Nederland dat sterk op export is gericht. De arbeidsmarkt verandert en de voedingsindustrie verandert mee. De behoefte aan vakmensen, technisch en IT-personeel groeit. Robotisering, Artificial Intelligence en digitalisering vergen andere skills, vaardigheden en een hoger opleidingsniveau. Een deel van de oplossing is om digitalisering en robotisering nog meer toe te passen. In drie jaar tijd is Nederland binnen Europa opgeklommen van plek 3 naar plek 1. Meer bedrijven overwegen te investeren in robotisering. Om aantrekkelijk te blijven voor het huidige personeel en nieuw talent, maar ook om de concurrentiepositie vast te houden. 

Lees de volledige sector thema update

Bron: ING

Kostprijsstijging grootste probleem voedingsindustrie

foto reststromen

 

De beschikbaarheid van de grondstoffen is voor de Nederlandse voedingsindustrie een minder groot probleem dan de prijsstijgingen. Alleen de beschikbaarheid van zonnebloemolie vormt een knelpunt. Wel zijn er problemen met prijsverhogingen op meerdere kostencomponenten (energie, grondstof), die niet lang gedragen kunnen worden door bedrijven. Dat schrijven onderzoekers van Wageningen Economic Research in de 'Knelpuntenanalyse conflict Oekraïne' die ze maakten voor het ministerie van LNV.

Zuivel, meelindustrie (incl. aardappelzetmeel) en andere aardappelverwerking zijn grootverbruikers van energie en daarmee gevoelig voor sterke stijgingen van de energieprijs.

Vooral bakkerijen krijgen prijsprobleem 

Bakkerijen hebben vooral een prijsprobleem. Elektriciteit, gas en brandstoftoeslagen spelen hun parten. Daar waar energie eerst een klein deel van de kostprijs was, is het nu qua percentage vergelijkbaar met bloem. De retail staat niet onwelwillend tegen doorberekening, maar men is huiverig hoe de meerkosten binnen de keten verdeeld gaan worden. De meeste bakkers importeren niet veel uit Oekraïne, en hebben dus vooral last van de prijsstijging op de wereldmarkt.

Veevoer

Nederland importeert vooral voergranen, maïs en olie- en oliehoudende zaden (met name zonnebloemzaden) uit Oekraïne, deels GMO-vrij/biologisch. Vooral de GMO-vrije stroom (in het bijzonder van belang voor de biologische sector) is moeilijk op alternatieve wijze te vervangen; dit leidt tot hogere voerkosten en mogelijke tekorten vanwege het op korte termijn ontbreken van alternatieven.

Lees het rapport ‘Knelpuntenanalyse conflict Oekraïne’

Bron: Wageningen Economic Research

MVO: ‘Voorraad zonnebloemolie in april opgebruikt’

ZonnebloemHet is duidelijk dat de import van zonnebloemolie uit Oekraïne inmiddels bijna volledig is stilgevallen. Dit wordt al zichtbaar in de Nederlandse supermarkten waar bijna geen flessen zonnebloemolie meer in de schappen staan. De verwachting is dat medio april de voorraad zonnebloemolie is opgebruikt. In 2021 importeerde Nederland voor ruim een miljard euro aan plantaardige en dierlijke oliën en oliehoudende zaden uit Oekraïne. Dit betreft voor het overgrote deel zonnebloemolie (ruim 600 miljoen euro) en raapzaad (350 miljoen euro).

Middellange termijn

Oekraïne is de grootste exporteur van zonnebloemolie ter wereld. Het wegvallen van de volumes kan op korte termijn niet door andere spelers op de wereldmarkt worden opgevangen. Hoe de oorlog zich ook ontwikkelt, de problemen hebben waarschijnlijk gevolgen voor de rest van het seizoen.

Levensmiddelen

Het gebrek aan zonnebloemolie heeft gevolgen voor de levensmiddelen in de supermarkt. Zonnebloemolie is een ingrediënt dat in enkele duizenden producten wordt verwerkt, zoals kant-en-klaarmaaltijden, vleesproducten en vleesvervangers, koek en gebak en broodbeleg. Voedingsmiddelenbedrijven zullen een andere olie moeten gebruiken voor hun producten, wat betekent dat de receptuur verandert. Elke olie heeft zijn eigen samenstelling en eigenschappen, je kunt het niet zomaar een-op-een vervangen.

Alternatieven

Alternatieven voor zonnebloemolie zoals raapzaadolie, olijfolie, sojaolie of palmolie, zijn in voldoende mate beschikbaar. Er dreigt geen tekort aan oliën en vetten in Europa. Daarbij speelt een rol dat de gestegen grondstoffen- en gasprijzen het onaantrekkelijk maken om plantaardige olie te verwerken tot biodiesel. Dit leidt ertoe dat de markt voor voeding over voldoende grondstoffen kan beschikken. Inmiddels worden alternatieven aangewend om de zonnebloemolie in levensmiddelen te vervangen.

Lees het volledige persbericht ‘Oorlog Oekraïne heeft consequenties voor beschikbaarheid zonnebloemolie’
Mvo.nl

Bron: MVO

Zoekt u personeel en wilt u bestaand personeel behouden?

Picture3

Meldt u dan aan voor de PAVO bijeenkomst over “Een leven lang ontwikkelen “ bij Lavans Personeel in Helmond op vrijdag 11 maart 2022. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar!

Lavans hecht waarde aan een continue ontwikkeling van hun medewerkers. Volwaardig én duurzaam aan de samenleving te kunnen blijven deelnemen, staat voor het bedrijf voorop. Een leven lang ontwikkelen draagt bij aan persoonlijk welzijn, betere kansen op de arbeidsmarkt en aan het gezond en productief houden van werkenden tot aan hun pensioen.

Goed personeel binden en ontwikkelen is een belangrijke speerpunt voor Lavans. Hoe met zelfregulering omgegaan wordt (zelfsturende teams), zal ook aan bod komen.

Tijdens dit bedrijfsbezoek komen uiteraard vele praktische voorbeelden aan bod, maar wordt bijvoorbeeld ook gesproken over het belang van het familiale karakter van het bedrijf, informatie uitwisselen met je personeel, coaching trajecten en de opleidingsmogelijkheden. Ongetwijfeld zullen enkele voorbeelden toepasbaar zijn binnen uw eigen organisatie.  

Tijdens de rondleiding door het bedrijf kunnen de bezoekers de werksfeer bij Lavans zelf ervaren en een mooie inkijk krijgen in de ‘state of the art’ high-care wasserij voor bedrijfskleding in de voedingsmiddelen-industrie.

In de afrondende discussie kunnen vragen gesteld worden waarbij de wisselwerking tussen de deelnemers en Lavans centraal staat.

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie welke geïnformeerd  willen worden omtrent bovenstaande personeelsaspecten.

Programma

9.15 – 9.30 uur Ontvangst

9.30 – 9.35 uur Opening;Twan Haasen, Stichting PAVO

9.35 – 9.50 uur Introductie Lavans BV; Michel Heerkens, directeur Lavans BV  

9.50 – 10.20 uur De actuele status van de arbeidsmarkt; Paul Haarhuis, CCO Timing Uitzendgroep BV

Goede medewerkers binnenkrijgen was altijd al een opgave maar op dit moment is het misschien wel het grootste aandachtspunt in het bedrijfsleven. Wat kan je doen in een overspannen arbeidsmarkt doen om voldoende goede mensen in je bedrijf te hebben?

10.20 – 11.00 uur Zelfregulering en ‘Een Leven Lang Ontwikkelen’ in productieteams bij Lavans

Annemarie van Loon, HR en Organisatieontwikkeling 

 Onder andere:

 • Binden en boeien van medewerkers

 • Leven lang ontwikkelen

 • Werken met zelfregulerende teams

In haar presentatie zal Annemarie toelichten hoe binnen Lavans gewerkt wordt met zelfregulering in productieteams, ervaringen van de afgelopen 10 jaar en leermomenten daaruit.

11.00 – 12.15 uur Rondleiding 

Mensen, processen en machines. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met het logistie-ke wasproces dat komt kijken bij het onderhouden van bedrijfskleding.   Lavans verwerkt dagelijks onder andere ruim 10.000 stuks bedrijfskleding. Bij voedselveiligheid is per-soonlijke hygiëne een basisvoorwaarde. De foodafdeling bij Lavans is daarop afgestemd.

12.15 – 12.45 uur Terugkoppeling en vragen aan Lavans BV;Twan Haasen, Stichting PAVO; Michel Heerkens, Annemarie van Loon, Lavans BV  

12.45 – 13.15 uur Sluiting en broodjeslunch aangeboden door Lavans BV

Aanmelding en informatie

Heeft u interesse in het bijwonen van deze bijeenkomst, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 195,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding. Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email door het invullen van het bijgevoegde aanmeldingsformulier en verzenden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ook kunt u dit ingevulde aanmeldingsformulier sturen naar Stichting PAVO, Vensestraat 70, 6599 AR Ven-Zelderheide of u aanmelden via de website www.stichtingpavo.nl.

U kunt natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 595,- excl. BTW per jaar en dan is deelname kosteloos.   Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het gastbedrijf kan op basis van concurrentie-overwegingen aanmeldingen weigeren.

De IFFA-zoekmachine voor de industrie gaat live

IFFA zoekmachine

De exposantenzoekmachine van de toonaangevende vakbeurs IFFA verandert in een permanente industriezoekmachine voor technologieën die verband houden met de verwerking en verpakking van vlees en alternatieve eiwitten. Vanaf IFFA 2022 zal de nieuwe naam "IFFA Contactor" uitgebreide informatie bieden over alle exposanten en hun innovaties - het hele jaar door en altijd up-to-date.

De nieuwe digitale tool biedt beursbezoekers de mogelijkheid om zich op www.iffa.com te informeren over producten en innovaties van deelnemende exposanten. Elke exposant is hier vertegenwoordigd met zijn individuele profiel. Dit omvat bedrijfsgegevens, contactpersonen, afbeeldingen, video's en informatie over producten, innovaties en oplossingen. Een van de nieuwe functies zal exposerende bedrijven in staat stellen om permanent reclame te maken voor hun producten en innovaties toe te voegen op elk gewenst moment - 24/7, 365 dagen per jaar.

Kerstin Horaczek, Vice President Technology bij Messe Frankfurt: "De IFFA Contactor is een uitgebreide bron van informatie voor klanten uit industrie en handel. Naast het live-evenement biedt de digitale zoekmachine een zakelijk platform voor de industrie waar iedereen van profiteert."

messefrankfurt.com

Bron: IFFA