Activiteiten

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 195,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding. Hier Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email of middels onze website.

Geplande bijeenkomsten

   Bedrijfsbezoek bij Ruitenberg Ingredients BV: Hygiënisch en duurzaam bouwen in de food
   09/06/2023 , 09:15 - 13:00
   Ruitenberg Ingredients BV, Dijkhuizen 96, 7961 AN Ruinerwold


Hygiënisch ontwerp en duurzaamheid zijn bij nieuwbouw en uitbreidingen van voedingsmiddelen bedrijven belangrijke onderwerpen.
Bij het bedrijfsbezoek zal ingegaan worden hoe bij de bouw van de nieuwe productielocatie bij Ruitenberg hygiënisch ontwerp meegenomen is. Er wordt ook gepresenteerd hoe tijdens het ontwerp en bouw het duurzaamheidsaspect om te voldoen aan de BREEAM-normen gerealiseerd is.
Voor meer informatie en het programma klik op de titel

   Bijeenkomsten 2023
   25/08/2023
   


Er staan voor 2023 naast de eerder genoemde bijeenkomsten de volgende PAVO bijeenkomsten gepland:
Klik op de titel voor het overzicht. De locatie en het programma van de genoemde bijeenkomsten vindt u op de PAVO website zodra deze bekend zijn.

Wilt u op de hoogte worden gehouden , schrijf u dan in voor de PAVO nieuwsbrief: https://stichtingpavo.nl/nieuwsbrief

Gehouden bijeenkomsten

   Innovatief gebruik van robots bij Swinkels Family Brewers
   11/05/2023, , 09:00 - 13:00
   Bedrijf: Swinkels Family Brewers N.V. Adres: Bavaria Brouwerijcafé, Heuvel 5, 5737 BX Lieshout


Op donderdag 11 mei 2023 heeft PAVO een Themabijeenkomst bij Swinkels Family Brewers in Lieshout georganiseerd over het "Innovatief gebruik van robots bij het reinigen van vaten". Klik op de titel voor het verslag van deze bijeenkomst..

   Cybersecurity. Hoe bescherm ik mijn productie omgeving?
   02/12/2022, , 09:00 - 13:00
   Actemium Industrial Technology Center, Poort van Veghel 4940, 5466 SB Veghel


Deze bijeenkomst is niet doorgegaan. Echter in 2023 gaat de Stichting PAVO samen met Actemium deze bijeenkomst opneiuw organiseren om de awareness over cybersecurity binnen de food-feed sector te verhogen. En de kennis om je hiertegen te beschermen, wordt gedeeld. Het programma wordt ingevuld vanuit een bredere Cybersecurity aanpak (roadmap) voor productieomgevingen. Wat kun je als bedrijf doen om de risico’s te beperken? Ingezoomd wordt op o.a. de gevaren van ransomware en de belangrijke maatregelingen zoals patchen, segmenteren en security monitoring.

klik op de titel voor het programma en meer informatie.

   Ronde tafel bijeenkomst voor productieleiders
   30/09/2022, , 09:30 - 13:00
   Ruitenberg Ingredients , Ruinerwold


In 2019 is de laatste bijeenkomst voor productieleiders gehouden. Dit initiatief van de PAVO heeft daarna in de beide coronajaren niet meer plaatsgevonden.

Vrijdag 30 september is deze voor het eerst weer gehouden bij het bedrijf Ruitenberg Ingredients, vestiging Ruinerwold. Klik op de titel voor een kort verslag.

   Themabijeenkomst digitale kwaliteitsregistraties: Registratie via ERP systeem of blijven we papier gebruiken?
   30/09/2022, , 09:00 - 13:00
    Bedrijfslocatie Aviko Lomm. Adres: Spikweien 25 Lomm.


We borgen allemaal de voedselveiligheid en kwaliteit van onze producten via een kwaliteitssysteem. Daarbij vragen we operators registratie te doen van CCP’s, OPRP’s, QCP en allerlei items uit het basisvoorwaarde programma. Dit hebben we nodig om aan te kunnen tonen dat deze de punten beheerst zijn aan onszelf en auditoren. Dit is begonnen met registratie op papier waarbij het altijd weer een strijd is voor de kwaliteitsmensen: formulieren onvolledig ingevuld, borging van de normen voor controles, formulieren die kwijt raken etc. We willen om meerdere redenen dit steeds meer digitaliseren en zo veel mogelijk aan laten sluiten bij ERP systemen (zoals SAP) die al in het bedrijf gebruikt worden.
Tijdens deze bijeenkomst is verteld hoe Aviko dit heeft aangepakt en hoe dit proces is verlopen. En welke valkuilen zij onderweg zijn tegengekomen. En hoe zij dit systeem verder willen perfectioneren. En dat voor al hun fabrieken niet alleen in Nederland en België maar ook in andere landen.
In de rondleiding werd verteld hoe dit in de praktijk werkt.
Een bijeenkomst die door de deelnemers als zeer informatief en waardevol is ervaren.

Klik voor het verslag op de titel