Nieuws

Zoekt u personeel en wilt u bestaand personeel behouden?

Picture3

Meldt u dan aan voor de PAVO bijeenkomst over “Een leven lang ontwikkelen “ bij Lavans Personeel in Helmond op vrijdag 11 maart 2022. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar!

Lavans hecht waarde aan een continue ontwikkeling van hun medewerkers. Volwaardig én duurzaam aan de samenleving te kunnen blijven deelnemen, staat voor het bedrijf voorop. Een leven lang ontwikkelen draagt bij aan persoonlijk welzijn, betere kansen op de arbeidsmarkt en aan het gezond en productief houden van werkenden tot aan hun pensioen.

Goed personeel binden en ontwikkelen is een belangrijke speerpunt voor Lavans. Hoe met zelfregulering omgegaan wordt (zelfsturende teams), zal ook aan bod komen.

Tijdens dit bedrijfsbezoek komen uiteraard vele praktische voorbeelden aan bod, maar wordt bijvoorbeeld ook gesproken over het belang van het familiale karakter van het bedrijf, informatie uitwisselen met je personeel, coaching trajecten en de opleidingsmogelijkheden. Ongetwijfeld zullen enkele voorbeelden toepasbaar zijn binnen uw eigen organisatie.  

Tijdens de rondleiding door het bedrijf kunnen de bezoekers de werksfeer bij Lavans zelf ervaren en een mooie inkijk krijgen in de ‘state of the art’ high-care wasserij voor bedrijfskleding in de voedingsmiddelen-industrie.

In de afrondende discussie kunnen vragen gesteld worden waarbij de wisselwerking tussen de deelnemers en Lavans centraal staat.

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie welke geïnformeerd  willen worden omtrent bovenstaande personeelsaspecten.

Programma

9.15 – 9.30 uur Ontvangst

9.30 – 9.35 uur Opening;Twan Haasen, Stichting PAVO

9.35 – 9.50 uur Introductie Lavans BV; Michel Heerkens, directeur Lavans BV  

9.50 – 10.20 uur De actuele status van de arbeidsmarkt; Paul Haarhuis, CCO Timing Uitzendgroep BV

Goede medewerkers binnenkrijgen was altijd al een opgave maar op dit moment is het misschien wel het grootste aandachtspunt in het bedrijfsleven. Wat kan je doen in een overspannen arbeidsmarkt doen om voldoende goede mensen in je bedrijf te hebben?

10.20 – 11.00 uur Zelfregulering en ‘Een Leven Lang Ontwikkelen’ in productieteams bij Lavans

Annemarie van Loon, HR en Organisatieontwikkeling 

 Onder andere:

 • Binden en boeien van medewerkers

 • Leven lang ontwikkelen

 • Werken met zelfregulerende teams

In haar presentatie zal Annemarie toelichten hoe binnen Lavans gewerkt wordt met zelfregulering in productieteams, ervaringen van de afgelopen 10 jaar en leermomenten daaruit.

11.00 – 12.15 uur Rondleiding 

Mensen, processen en machines. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met het logistie-ke wasproces dat komt kijken bij het onderhouden van bedrijfskleding.   Lavans verwerkt dagelijks onder andere ruim 10.000 stuks bedrijfskleding. Bij voedselveiligheid is per-soonlijke hygiëne een basisvoorwaarde. De foodafdeling bij Lavans is daarop afgestemd.

12.15 – 12.45 uur Terugkoppeling en vragen aan Lavans BV;Twan Haasen, Stichting PAVO; Michel Heerkens, Annemarie van Loon, Lavans BV  

12.45 – 13.15 uur Sluiting en broodjeslunch aangeboden door Lavans BV

Aanmelding en informatie

Heeft u interesse in het bijwonen van deze bijeenkomst, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 195,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding. Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email door het invullen van het bijgevoegde aanmeldingsformulier en verzenden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ook kunt u dit ingevulde aanmeldingsformulier sturen naar Stichting PAVO, Vensestraat 70, 6599 AR Ven-Zelderheide of u aanmelden via de website www.stichtingpavo.nl.

U kunt natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 595,- excl. BTW per jaar en dan is deelname kosteloos.   Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het gastbedrijf kan op basis van concurrentie-overwegingen aanmeldingen weigeren.