Activiteiten

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 295,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding. Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email of middels onze website.

Geplande bijeenkomsten

   Themabijeenkomst: Bouwen aan een duurzame toekomst
   21/11/2025 , 09:00 - 12:30
   Gastbedrijf: Koppert Cress Adres: De Poel 1, 2681 MB Monster


Deze bijeenkomst is volledig gericht op de kern van duurzaamheid, hoe kunnen we bijdragen aan een groenere wereld !!

Deze groenere wereld is zeker niet van vandaag op morgen gerealiseerd, maar met een uitleg hoe de duurzame reis van Koppert Cress vanaf 1998 is ontstaan en de plannen welke ze hebben tot 2036, kunnen we wel heel veel van ze leren. Geen grijze wollen sokken verhalen, maar met concrete items als CO2 reductie, verpakkingsreductie, inzetbaarheid-passie & ervaring, schoon water, hernieuwbare energie (fossiel nihil) zal je zeker geïnspireerd raken.
klik op de titel voor het programma

   Themabijeenkomst: Samen bouwen aan een duurzamere voedselketen
   05/12/2025 , 09:00 - 13:00
    Kwaliflex b.v., Adres: Molenstraat 40, 5446 PL Wanroij


Voedselverspilling is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Wist je dat er wereldwijd jaarlijks miljoenen tonnen voedsel verloren gaan, terwijl we tegelijkertijd kampen met energiecrises en milieuproblemen? Het recyclen van voedsel biedt een duurzame oplossing, waarbij reststromen niet alleen worden hergebruikt, maar ook ingezet kunnen worden voor o.a. de opwekking van energie.

Tijdens deze bijeenkomst duiken we dieper in de mogelijkheden en innovaties op het gebied van voedselrecycling. We bespreken hoe voedselverspilling kan worden omgezet in waardevolle grondstoffen en energie, en hoe we als samenleving een belangrijke stap kunnen zetten richting een duurzamere toekomst. Sluit je aan en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een circulaire economie die niet alleen afval voorkomt, maar ook o.a. de opwekking van duurzame energie bevordert!
klik op de titel voor het programma en aanmelden.

   Geplande bijeenkomsten 2026
   19/12/2025
   Deze worden later bekend gemaakt.


Van een aantal bijeenkomsten zijn de data, locatie en programma nog niet beschikbaar maar daarover krijgt u bericht zodra deze bekend zijn.

En deze vindt u ook op de PAVO- website. Heeft u belangstelling voor één van deze bijeenkomsten, stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gehouden bijeenkomsten

   Bijeenkomst Productiemanagers
   26/09/2025, , 10:00 - 13:00
   Peka Kroef


Vrijdag 26 september 2025 was er weer een leuke ronde tafel sessie voor productiemanagers bij Peka Kroef!
De leden van deze groep vonden dit een leuk bedrijf

Deelnemers zijn de productiemanagers van de volgende bedrijven: Group of Butchers, Ruitenberg, Zeelandia, Huijbregts, Van der Kroon Food products BV, en Peka Kroef.

De onderwerpen die zijn besproken zijn oa.;

- Interne opleiding en skill matrix
- Praktische tips energie en waterbesparing(maatregelen, cultuur, etc)
- De rol van AI in (onze) organisaties

Met name die laatste is voor ons een aansprekend onderwerp voor op de PAVO agenda!

   Themabijeenkomst: Het recept voor voedselveiligheid. Hygiënisch produceren zonder schadeclaims en miscommunicatie.
   13/06/2025, , 09:00 - 13:15
   HEINEKEN Netherlands Supply Brouwerij ’s-Hertogenbosch Rietveldenweg 25, ’s-Hertogenbosch Charleneroom Gebouw 014


Het voedselveilig produceren, verwerken en opslaan van levensmiddelen is cruciaal en heeft de hoogste prioriteit in de voedingsmiddelensector. Productieprocessen, werkmaterialen, onderhoudsproducten en medewerkers moeten voldoen aan wettelijke eisen, voedselveiligheid regelgeving en strenge NVWA voedselveiligheids- en hygiënevoorschriften.
Door de groeiende claimcultuur is het cruciaal dat bedrijven zich goed indekken en hun keuzes kunnen verantwoorden.
Maar waar haal je de juiste kennis vandaan, waar moet je aan voldoen, hoe voer je een Hygiëne Risico Analyse uit, hoe weet je of een machine goed ontworpen is, hoe borg je voedselveiligheid, hoe ga je om met restrisico’s.
Deze vragen zijn aan de orde gekomen tijdens deze bijeenkomst. Klik op de titel voor het programma en aanmelden.

    Themabijeenkomst: Automatisering dosering microcomponenten en allergenenbeheersing
   16/05/2025, , 09:00 - 13:30
   Huijbregts Groep BV; Adres: Lagedijk 30, 5705BZ Helmond


Tijdens deze bijeenkomst stond de implementatie van de Miniload centraal; een nieuw doseer -en weegsysteem voor microcomponenten en allergenenbeheersing. Allergenenbeheersing is essentieel bij het semi geautomatiseerd doseren van grondstoffen en aanwezig zijn van bijna alle major allergens.

Deze bijeenkomst was bijzonder interessant voor technici die elke dag met de performance van de productiemiddelen bezig zijn. klik op de titel voor meer informatie.

    Themabijeenkomst: Van Capex naar Opex ‘de reis naar een EaaS-model’
   11/04/2025, , 09:30 - 13:00
   Selo Food Group Holding BV; Adres: Asveldweg 11, 7556BR Hengelo


Tijdens deze bijeenkomst is ingegaan op de huidige manier van investeren in, en onderhouden van productie middelen. De kosten van productie middelen worden veelal gezien als vaste kosten ongeacht de productie volumes en/of omzet. Hoe worden deze investeringen en kosten variabel en voorspelbaar gemaakt zodat er geen onaangename verrassingen ontstaan? Hoe krijgt een operations manager of technische dienst grip op de onderhoudskosten? En hoe worden deze voorspelbaar gemaakt?
Aan deze vragen is tijdens deze bijeenkomst uitgebreid aandacht besteed. Klik op de titel voor meer informatie.

   Themabijeenkomst Continu Verbeteren/OEE ‘Zonder fun geen resultaten’
   14/02/2025, , 09:00 - 13:00
    Refresco Benelux BV; Adres: Europaweg 6, 2411 NE Bodegraven


Deze bijeenkomst heeft getoond hoe binnen Refresco de implementatie van continu verbeteren en het operational excellence programma zijn uitgerold.
Hoe is de weg afgelegd van start tot het behalen van een Kaizen award?
Wat leveren deze programma’s op, wat zijn de do’s en dont’s en welke struikelblokken is men tijdens dit traject tegengekomen en hoe zijn deze overwonnen?
Daarnaast is ook worden ingegaan op de rol van medewerkers en het belang van blije tevreden medewerkers bij het behalen van de resultaten.
Klik op de titel voor het verslag.