Archief

Archief

Filter

3D-appelreis

De KU-leuven gebruikt driedimensionale beeldanalyse om de structuur van voedingsmiddelen op microschaal te bestuderen. Bij deze 3D-imaging van voedingsmiddelen gaat het bijvoorbeeld om de cellulaire opbouw van groenten en fruit of de luchtbellenverdeling in een mousse of kaas. Het team van professor Nicolaï toonde voor het eerst aan dat de ...

Succes met hogedrukprocessing

Het in Ter Apel gevestigde Vision Food gaat wegens succes met de ‘High Pressure Processing-techniek’ uitbreiden met een tweede lijn voor het verpakken van met HPP-behandelde producten. Het vorig jaar mei opgerichte bedrijf is co-verpakker en gebruikt onder meer HPP voor het langer houdbaar maken van versproducten voor onder meer supermarkten...

Duurzame Knorr-soep

Unilever meldt dat het bedrijf er door samenwerking in geslaagd is meer dan een derde van de grondstoffen duurzaam te winnen. Het concern spreekt van een behoorlijke stap vooruit op weg naar de doelstelling van honderd procent duurzaamheid in 2020. Knorr's nieuwe Velouté-soep Soupe Velouté is ...

Nieuwe tagatosefabriek

Voedingsbedrijf Damhert uit Heusden-Zolder in het Belgische Limburg gaat een nieuwe fabriek bouwen om zoetstoffen te produceren voor de frisdrankenproducent Pepsico en de zuivelgroep Yoplait. Het bedrijf zal hiervoor ook nieuwe mensen werven. Damhert heeft met Pepsico en Yoplait een groot contract afgesloten...