Agenda

TD Ronde tafel: “Je operators betrekken bij onderhoud"
8/11/2019, 09:30 - 13:00
Locatie Van der Kroon Food products BV, Bergen op Zoom

Afbeelding1Het type onderhoud waarvoor gekozen wordt, is veelal afhankelijk van de processen die in het bedrijf spelen. Het spreekt voor zich dat bij grote bedrijven/multinationals met grote fabrieken en kapitaal intensieve machine parken, het onderhoud anders is ingericht dan bij kleinere MKB bedrijven die maar een aantal machines hebben draaien. Toch willen alle bedrijven betrouwbare productieprocessen!

Bij Van der Kroon Food products, een bedrijf gespecialiseerd in het verwerken van tafelzuren (conserven) worden de operators actief betrokken bij het onderhoud om de machines in goede staat te houden. Binnen de Technische Dienst wordt uiteraard gewerkt met een preventief onderhoudssysteem (TD-office) dat de basis is voor het totale onderhoudssysteem. Middels reparatiekaarten, welke door iedereen in de organisatie geschreven kunnen worden, proberen zij machines, apparatuur en het gebouw in goede staat te houden. Begin 2019 is Van der Kroon gestart met het opzetten van een Autonoom Onderhoud systeem in samenwerking met Bodel Inspireert

Tijdens deze Ronde tafel bijeenkomst zijn de organisatie en de uitvoering van de 3 genoemde “onderhoudssystemen” gepresenteerd.

Adri Mous, die verantwoordelijk is R&D/procesoptimalisatie bij Van der Kroon Food products BV hoe dit proces is verlopen en wat nu de tussenstand is. En wat zijn ervaringen en die van de operators zijn. En welke stappen nog doorlopen moeten worden om dit proces van  Continu Verbeteren te optimaliseren.

Verder vertelde Krista Dijkhuis van Bodel inspireert die Van der Kroon Food  products BV hierin ondersteunt welke er allemaal zijn en wat er bij de verschillende stappen komt kijken en hoeveel tijd het vergt om dit goed te implenteren. Er kwamen veel vragen vanuit de deelnemers die zelf ook bezig zijn met dit proces of van plan zijn om hieraan te beginnen. En levendige bijeenkomst waarbij de deelnemers tevreden en waren en met een aantal praktische tips weer naar huis gingen. 

Tijdens een rondleiding kregen de deelnemers een mooie inkijk in de productietechnieken van tafelzuren. Duidelijk was dat er fors geïnvesteerd is de afgelopen jaren in deze productieplant.

De presentaties van deze bijeenkomst staan binnenkort op de PAVO website te staan en zijn voor de medewerkers van PAVO leden te bekijken.  Wilt u deze presentaties inzien dan kunt u natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 595,- excl. BTW per jaar.

Meer informatie over het lidmaatschap van de PAVO vind u op de PAVO website : https://stichtingpavo.nl/index.php/lidmaatschap  .Wilt u meer informatie stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.