Agenda

PAVO sessie "Energietransitie in de praktijk" op VMT Food Technology Event
30/10/2019,  - 
Locatie Miele Experience Center, Vianen

VMT Food Tech Event

Stichting PAVO levert een bijdrage over "Energietransitie in de praktijk" aan het Food Technology Event dat op 31 oktober 2019 in Miele Experience Center in Vianen wordt gehouden. 

Klimaatneutraal produceren staat volop in de belangstelling sinds het Klimaatakkoord. Maar wat betekenen de grote beloften voor het productieproces in de fabriek? Wat betekent het voor energie-intensieve processen zoals drogen, koelen en verhitten? Moeten we de gaskraan dichtdraaien? Op het Food Technology Event gaan we daarover met elkaar in discussie. Praktijkverhalen geven inzicht in de mogelijkheden en de dilemma’s. Het Food Technology Event wordt georganiseerd door VMT, RCC | K&L in samenwerking met de stichting PAVO.

Het volledige programma van dit Food Technology Event event vind u hier

Stichting PAVO organiseert s'middags 4 sessies:

- Wel of geen zonnepanelen?

Hoe is het traject verlopen bij Van der Kroon Food products om zonnepanelen op hun daken te leggen? Welke uitdagingen moesten hierbij worden overwonnen? En hoe hebben ze samen met Sparling Projects de keuze gemaakt voor de juiste partij? 
Dennis van der Kroon, directeur van der Kroon Food Products en Sparkling Projects (Steven Lobregt) 

Optimaal gebruik van restwarmte

Binnen verschillende sectoren in de food-industrie zijn door gebruik van restwarmte en andere slimme toepassingen veel besparingen op energiekosten mogelijk.
Martijn Verwoerd laat aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zien hoe dit gerealiseerd kan worden en welke kostenvoordelen dit kan opleveren.
Martijn Verwoerd, directeur B&V Techniek

- Elektrificatie van een industrieel foodproces

Nederland wil in de toekomst van het gas af. Hoe zet je dit proces op. Welke stappen moeten er genomen worden en welke voordelen levert dit op. En welke bedrijven zijn hier al mee bezig?
Maarten Smeding, operational manager De Kleijn Energy Consultants & Engineers  

- Het productieproces zonder gas. Is dit mogelijk? 

Sommige bedrijven zijn al vergevorderd met het besparen van energie in hun processen en het gebruik van restwarmte. Iedereen is erg geïnteresseerd in de technologiekansen die deze energietransitie biedt en die zich ongetwijfeld nog verder gaan ontwikkelen. Wilbert Hendriks van ForFarmers vertelt hoe zij met een op hout gestookte bio-installatie geen gas meer hoeven te gebruiken in het productieproces. Hij vertelt welke stappen zij hebben moeten maken om dit te realiseren.
Wilbert Hendriks, Project Manager Industrial Automation & Optiline For Farmers

 

PAVO leden en hun medewerkers ontvangen € 100 korting op de toegangsprijs. Hiervoor dient men de kortingscode : PAVOVMTFTE2019 in te vullen.

Voor aanmelden klik hier