Nieuws

Vleeswaren in de etalage

Zwanenberg Food Group oriënteert zich op de toekomst van haar Business Unit Fresh Foods (gesneden vleeswaren, ambachtelijke snijpalen en delistukken), stelt het bedrijf in een persbericht. Onder deze Business Unit vallen de productielocaties van Zwanenberg in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer. De Business Unit Fresh Foods realiseert een omzet van circa € 120 miljoen (2016) en biedt werk aan ongeveer 265 fte’s.In Aalsmeer worden (elders geproduceerde) snijpalen gesneden (gesliced) en verpakt voor de out-of-homemarkt. In Borculo worden onder meer ambachtelijke snijpalen en gekookte en gerookte vleeswaren geproduceerd. In Zoetermeer (Hooymans Vleeswaren) worden lever- en tongspecialiteiten geproduceerd. Binnen bovenstaande productgroepen heeft de Business Unit Fresh Foods van Zwanenberg in Nederland een prominente marktpositie opgebouwd, stelt de producent. "Op het gebied van productkwaliteit, category management en logistiek heeft de Business Unit een uitstekende reputatie in de markt. Voornaamste afnemers van de productgroepen zijn retailers (supermarktketens, detailhandel) en de out-of-homemarkt: onder andere zorg- en onderwijsinstellingen, benzinestations en bedrijfscateraars.” De nieuwe strategie focust op internationale groei in conserven, maaltijden en snacks. Ronald Lotgerink, CEO: “Zwanenberg Food Group heeft in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt door klantfocus, innovatie en category management. Door deze groei staat de onderneming thans voor de keuze hoe zij haar versactiviteiten verder gaat ontwikkelen. Zwanenberg oriënteert zich breed op mogelijkheden om de groei van de Business Unit Fresh Foods te faciliteren.”