Nieuws

Jaarprijs Goede Voeding 2017

De inschrijving voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017 geopend. Tot 16 januari kunnen producenten van levensmiddelen hun inschrijving insturen via http://www.voedingnu.nl/Jaarprijsgoedevoeding2017. De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt ter verbetering van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. De prijs is bedoeld voor voedingsbedrijven die hun producten verbeteren op vlakken als minder zout, verzadigd vet, suiker of vezelgehalte. De communicatie rond een product en de aanzet tot gezonder gedrag tellen mee bij de beoordeling. Producten die in aanmerking komen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017 moeten voldoen aan de criteria van de Richtlijnen voedselkeuze. Meestal gaat de hoofdprijs naar producten in de A-categorie. Een aanmoedigingsprijs is te verdienen door producten in de A (en/of B-categorie (bij middenweg). Producten in de C-categorie, die een aantoonbare gezonde verbetering hebben ondergaan, komen in aanmerking voor de categorie ‘bijzondere vermelding’. De jury van de Jaarprijs Goede Voeding 2017 bestaat uit: Prof. Frans Kok, voorzitter, hoofd afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit. - Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). - Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) - Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI). - Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury. - Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool, - Dr. Jeanne de Vries, universitair hoofddocent afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit De winnaar 2017 wordt onderscheiden op 23 maart in het Congrescentrum 1931 in Den Bosch