Nieuws

Succesvolle editie Empack 2024

Empack 2024Empack 2024 in Gorinchem markeert wederom een hoogtepunt in de verpakkingsindustrie. De Evenementenhal Gorinchem was van 9 tot 11 april het toneel van een groots verpakkingsevent, georganiseerd door Easyfairs. Volgens de organisatie was deze editie opnieuw een succes, mede dankzij vernieuwende initiatieven zoals de Showroom en de Consumentenverpakkingsstraat.

Nieuwe gebieden en thema's

Op de beursvloer introduceerde Empack enkele opvallende nieuwe areas. De Showroom, het Co-Packers Paviljoen en de Consumentenverpakkingsstraat werden enthousiast ontvangen. Bezoekers en exposanten konden zich laten inspireren door thema’s als toekomstige verpakkingsmethoden, het gebruik van bioplastics en de nieuwste ontwikkelingen in voedselveiligheid. Deze onderwerpen kwamen ruimschoots aan bod in het kennistheater en op het Pitch-Pack-Plein.

Het Pitch-Pack-Plein bood een podium voor innovatieve pitches, waarbij circulaire producten centraal stonden. Tijdens de Pitch Your Product sessie op 10 april, stonden circulariteit en duurzaamheid in de spotlight. Thijs Wester van PAKT B.V. wist de ‘Circular Product Award’ in de wacht te slepen met zijn pitch over herbruikbare glazen verpakkingen.

Innovatie in de spotlight

De Empack beurs bleek ook een uitgelezen kans voor professionals om te netwerken en de laatste trends en technologieën te bespreken. Niet alleen werd de nieuwste machinebouw getoond, ook konden bezoekers kennis maken met refurbished machines, wat benadrukt hoe circulariteit een steeds belangrijkere rol speelt in de industrie.

Empack 2024 toonde zich als een dynamisch platform waar de toekomst van verpakkingen zichtbaar en bespreekbaar werd. Met de blik vooruit gericht, belooft ook de aankomende samenkomst van Empack en Packaging Innovations in 2025 weer veel vernieuwing. De verpakkingsindustrie blijft zich ontplooien, met duurzaamheid en innovatie als drijvende krachten achter deze ontwikkeling.

Empack.nl

Bron: Empack