Nieuws

Begin 2024 goed met inzichten en trends in de foodsector

Divserse groentenHoe start je het jaar 2024 goed in de voedings- en drankensector? Wat zijn de belangrijkste inzichten en ontwikkelingen die impact gaan hebben op de voedingsmiddelenindustrie dit jaar? 

In de dynamische wereld van de voedings- en drankenindustrie zijn innovatie, schaalbaarheid en strategische besluitvorming essentiële ingrediënten voor succes. Als professional in de sector ken je deze realiteit goed en moet je altijd vinger aan de pols houden om de concurrentie voor te blijven.

Onderzoek Nederlandse en Belgische voedings- en drankensector

Grijp de kans om vooruit te kijken en je bedrijfsstrategie te versterken in een tijd van continue veranderingen in de voedings- en drankensector. In samenwerking met onderzoeksbureau B2B International deed Aptean onderzoek onder 110 Nederlandse en Belgische voedings- en drankenbedrijven. De resultaten bieden inzicht in de belangrijkste trends en bevindingen die impact kunnen hebben op je bedrijfsactiviteiten in 2024 en daarna.

Hebben ze er vertrouwen in dat ze kunnen blijven groeien in deze uitdagende markt? Hoe bereiden ze zich voor op verandering? Op basis van de resultaten uit het onderzoek stelde Aptean een interessant rapport op: vol inzichten, voorbeelden en praktische tips. In dit rapport lees je meer over de vijf trends die naar voren komen en ontdek je meer over:

  • Waarom voedings- en drankenbedrijven optimistisch zijn kijkend naar dit jaar 2024
  • De impact van digitalisering op de bedrijfsomzet en winstgevendheid
  • Waarom veerkracht van de supply chain een topprioriteit is voor 2024
  • Waarom economische doelstellingen een businesscase creëren voor duurzaamheid

Digitalisering en modernisering

De fundamentele bevindingen uit het onderzoek van Aptean zijn in ieder geval duidelijk: digitalisering en modernisering spelen een cruciale rol bij het mogelijk maken en aanbrengen van tastbare verbeteringen in onder andere de zichtbaarheid van de supply chain, productieactiviteiten en optimalisatie van het personeelsbestand. Met als doel de groeistrategieën van voedings- en drankenbedrijven de komende jaren waar te maken. De uitdaging voor 2024 is het vinden van de best passende technologieën om deze doelen te bereiken. 

Meer weten over deze trends, en inzicht krijgen in het hoe en waarom? Download dan het rapport om in de volledige resultaten te duiken en benchmark je bedrijf met de bevindingen.

aptean.com

Bron: Aptean