Nieuws

Het volledige programma van Empack 2023

beurs empack

Beursorganisator Easyfairs heeft het volledige programma bekend gemaakt voor het verpakkingsevent Empack en Packaging Innovations op 5 en 6 april in Brabanthallen in Den Bosch. Er zijn meer dan 30 sessies bij te wonen: van de psychologie van verpakkingen tot de oplossingen voor verpakkingen op logistiek gebied. Daarnaast worden beide ochtenden afgetrapt met inspirerende en prikkelende kickstarts waarbij rondetafeldiscussies op het gebied van (consumenten)verpakkingen plaatsvinden.

Het kennisprogramma voor Empack bestaat op de eerste beursdag (woensdag 5 april) onder meer uit de bekendmaking van de nominaties voor de NL Packaging Awards, twee sessies over verpakkingen naar een hoger niveau tillen (inpakproces en verpakkingen) en duurzaam verpakken en circulariteit. 

Tijdens de tweede beursdag zijn in het theater lezingen op het gebied van wetgeving over verpakkingen: wat moet je doen en hoe toon je dat aan? Ook de invloed van sealen op duurzaamheid en hoe houd je je Supply Chain draaiende komen aan bod. Vier van de vijf lezingen over de invloed van sealen op duurzaamheid zijn daarbij in het Engels te volgen. Na iedere sessie is er volop mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers. 

Kennisprogramma Packaging Innovations

Het programma voor Packaging Innovations omvat ook verschillende sessies, met het zwaartepunt op de eerste beursdag met maar liefst negen lezingen. Thema’s die dan worden behandeld zijn onder andere E-commerce als belangrijke schakel bij herbruikbare verpakkingen.

Op de tweede beursdag kunnen bezoekers aanschuiven in het theater voor lezingen over gedragsbeinvloeding en duurzaam verpakken. De beursdag wordt afgesloten met het Greenovation Symposium, waar innovatieve start-ups hun duurzame innovaties pitchen op basis van fossielvrije materialen en passend binnen de circulaire economie. Het volledige kennisprogramma voor zowel Empack als Packaging Innovations is te vinden op 

Kickstarts en Pitch Your Product

Verder worden alle beursdagen direct na opening om 10.00 uur afgetrapt met kickstarts op het Business Terras, gevolgd door pitches van exposanten, partners en bedrijven met innovaties die beoordeeld worden door juryleden Charles van Reij en Nienke Steen (beiden Cradle to Cradle). Bedrijven krijgen na iedere pitch gratis advies vanuit Cradle to Cradle en maken kans om de Innovatie Award van 2023 te winnen. 

Empack.nl

Bron: Easyfairs