Nieuws

Food Process Update over het spanningsveld tussen innoveren en efficiënt produceren

VMT FPU header

 

Op 13 april 2021 organiseert VMT het online event Food Process Update met het thema: Het spanningsveld tussen innoveren en efficiënt produceren. Aan de ene kant wil en moet een bedrijf nieuwe producten naar de markt brengen. Aan de andere kant is er druk op productie om de bestaande producten zo efficiënt mogelijk te produceren. Hoe gaan teams met dit spanningsveld om? Wat zijn best practices en waar kan het beter? In één ochtend, doe je door praktijkverhalen en best practices van grote en kleine spelers (zoals Nestlé, ME-AT, Euro Caps en Oxipack) kennis en nieuwe inzichten op over het (beste) samenspel tussen R&D, Productie en Kwaliteit. 

 

 

Op het programma: 

 • Innovaties en efficiënt produceren in contract manufacturing
  Het inzetten van de juiste expertise, een degelijke selectieprocedure en transparante samenwerking is vereist in het traject van productidee tot markintroductie. We praten met twee experts van Nestlé. 
 • Innoveren en produceren voor private label
  Tijdens deze keynote vertelt Willem Cranenbroek van ME-AT hoe verschillende afdelingen samenwerken om op grote schaal ‘ieder pakje goed’ te produceren. 
 • Snel innoveren bij Euro Caps
  Als een nieuwe innovatie voor 80% geoptimaliseerd is, gaat het bij Euro Caps de markt al op. Daarna wordt er aan de overige 20% gewerkt. Dit proces zorgt voor snelheid, maar maakt het ook complex. Kachung Tsang (R&D director Euro Caps) vertelt over deze innovatie-aanpak. 
 • Innoveren en produceren bij Karma Kebab: van festival naar supermarkt
  Karma Kebab ontwikkelde een plantaardige versie van kebab voor muziekfestival Lowlands. De coronacrisis zorgde voor een versnelde omschakeling naar de retail. Wat betekent dit voor innovatie en productie? 
 • Innovaties op de productievloer: verder kijken dan OEE
  Oxipack ziet bij implementatie van een innovatie vaak een conflict tussen productie en kwaliteit. Wat zorgt ervoor dat de mensen op de productievloer toch de voordelen inzien van innovatieve technieken? 
 • Paneldebat: R&D/Kwaliteit/Productie over spanningsveld
  Met productontwikkelaars, productiemanagers en kwaliteitsmanagers discussiëren over het spanningsveld tussen R&D, Productie en Kwaliteit. 

Na afloop van de online Update:
✔️ Heb je door praktijkverhalen en best practices nieuwe inzichten gekregen in mogelijkheden en dilemma’s;
✔️ Heb je nieuwe en tegelijkertijd werkbare perspectieven op het gebied van innovatie, technologie en voedselveiligheid;
✔️ Weet je het spanningsveld tussen R&D, productie en kwaliteit beter te managen;
✔️ Heb je al jouw vragen die nú spelen, kunnen stellen aan onze experts;
✔️ Kijk je op een later tijdstip de Update op je gemak nog eens terug. 

Korting voor PAVO
Speciaal voor PAVO-leden hebben we een korting van maar liefst 50% korting op deelname. Met de code VMT_relatieFPU21 (intikken, niet kopiëren) kun je voor €199 deelnemen en waardevolle inzichten opdoen. 

Kortom, het bijwonen van deze ochtend is een must voor iedere professional in de voedingsmiddelentechnologie, die te maken heeft met het spanningsveld tussen innoveren en efficiënt produceren. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: https://foodprocess.vmt.nl/

---------------------------------