Nieuws

KIDV lanceert PackForward, voor duurzaam verpakken

gs verpakkingen 100Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft op donderdag 17 september PackForward gelanceerd, een Europese kennisbasis voor duurzame verpakkingen. Het nieuwe platform verbindt internationale partijen op het gebied van duurzaam verpakken met elkaar, om verschillende stakeholders in de Europese verpakkingsketen te helpen bij de verdere verduurzaming van verpakkingen. PackForward werd wereldkundig gemaakt tijdens een groot online event van het KIDV, dat door meer dan vijfhonderd verpakkingsprofessionals uit meer dan veertig landen over de hele wereld werd gevolgd.

“In de afgelopen jaren heeft het KIDV een stevige kennisbasis gelegd onder alle initiatieven van bedrijfsleven en overheid om de verpakkingsketen te verduurzamen. In verschillende landen zijn kennisorganisaties daarmee bezig, meestal op nationaal niveau. Wat wij met duurzaam verpakken willen bereiken, vereist internationale kennisdeling en samenwerking. Dit brengen we samen in PackForward”, aldus KIDV-directeur Chris Bruijnes. Naast het KIDV maken ook Grønt Punkt Norge uit Noorwegen en het Belgische Valipac en Fost Plus deel uit van dit netwerk.

De website van PackForward geeft een overzicht van belangrijke thema's die de duurzaamheid van verpakkingen beïnvloeden: van het ontwerp en de productie van product-verpakkingscombinaties tot en met het afdanken van verpakkingen en de verwerking van verpakkingsafval tot nieuwe grondstoffen. Op de netwerkpagina staat ook een groeiend overzicht van Europese onderzoeksinstituten en andere belangrijke netwerkorganisaties, hun specialismen, publicaties en lopende projecten. Partners van PackForward kunnen hier ook projecten delen, zodat internationaal zichtbaar wordt welke activiteiten er op het gebied van duurzaam verpakken zijn. Andere partners kunnen bij PackForward aanhaken. Het platform moedigt nadrukkelijk nieuwe samenwerkingen aan om verpakkingsdilemma’s gezamenlijk op te lossen.

packforward.eu
kidv.nl

Bron: KIDV