Nieuws

Introductie database voedselcontact-materialen

Risk plaza

Zowel producenten van verpakkingsmaterialen als levensmiddelenbedrijven moeten voldoen aan de EU-wetgeving voor voedselcontactmaterialen, waaronder verpakkingsmaterialen. Het is een hele klus om vast te stellen dat de door u gebruikte verpakking veilig is. Riskplaza biedt hét hulpmiddel: de database voedselcontactmaterialen.

De database voedselcontactmaterialen geeft inzicht in de gevaren die afkomstig zijn van verpakkingsmaterialen en in de nabije toekomst ook van andere voedselcontactmaterialen. Vind welke wetgeving, migratiekenmerken en opslagcondities erop van toepassing zijn en ontdek de mogelijke voedselveiligheidsgevaren en beheersmaatregelen.

Productmanager Manoeska Stolk: ‘We kregen signalen dat het vaak erg complex is om te controleren of verpakkingsmaterialen veilig zijn. Het was lastig om snel en eenvoudig een conformiteitsverklaring ook wel Declaration of Compliance (DoC) te beoordelen. Daarbij komt kijken dat de wetgeving snel verandert. Het opstellen van een risicoanalyse is voor sommige levensmiddelenbedrijven een hele uitdaging, maar auditoren vragen hier steeds vaker naar. Met deze derde database van Riskplaza wordt het erg gemakkelijk gemaakt.’

riskplaza.com

Bron: Riskplaza