Nieuws

Food Technology Event: De Duurzame Foodfabriek

190003611 banner VMT Food Technology Event Web 002Klimaatneutraal produceren staat volop in de belangstelling sinds het Klimaatakkoord. Maar wat betekenen de grote beloften voor het productieproces in de fabriek? Wat betekent het akkoord voor energie-intensieve processen zoals drogen, koelen en verhitten? Moet  de gaskraan worden dicht gedraaid? Op donderdag 31 oktober 2019 in het Miele Experience Center in Vianen gaan we daarover met elkaar in discussie. Praktijkverhalen geven inzicht in de mogelijkheden en de dilemma‚Äôs. Het Food Technology Event wordt georganiseerd door VMT, RCC | K&L in samenwerking met de stichting PAVO. 
Leer van verhalen uit de praktijk  Marian Geluk (directeur FNLI) opent het plenaire ochtendprogramma en geeft haar visie op de uitdagingen die de voedingsmiddelenindustrie n.a.v. het klimaatakkoord staan te wachten. Lennart van der Burg (business developer TNO) vertelt over kansrijke duurzame energiebronnen voor de foodindustrie zoals waterstof en biogas. Michel Driessen (CEO Verstegen Spices & Sauces) en Tessa Hermens (Sustainability expert FrieslandCampina) vertellen hoe hun bedrijven fossielvrij willen gaan produceren.  
In de middag zijn er twee parallelle sessies over de thema's: duurzaam koelen en energietransitie in de praktijk. Er wordt dieper ingegaan op actuele onderwerpen als gebruik zonnepanelen, warmtepompen, vervanging van koudemiddelen, hergebruik restwarmte en energiezuinige schakeling tussen compressoren en condensors. Medewerkers van Grolsch, Van der Kroon Food Products en For Farmers zijn enkele van de sprekers tijdens deze sessies. 
Het event richt zich primair op technologen, productieleiders, plantmanagers, hoofden technische dienst en QR/QA-managers van voedingsmiddelenbedrijven en daarnaast op ontwerpers, installateurs en directie en management van koeltechnische bedrijven.  
 
Voor meer informatie en inschrijven, ga naar: https://foodtechnology.vmt.nl/