Agenda

TD Ronde tafel: “Van reactief naar preventief onderhoud”
12/04/2019, 09:30 - 13:00
Locatie Borgesius, Aalsmeer

 

20190412 093838 resized 1 BorgesiusDeze keer waren we te gast bij het familiebedrijf Borgesius in Aalsmeer. Dit is de grootste industriële bakkerij van Nederland en is in 2016 nieuw gebouwd. De Ronde tafel bijeenkomst werd ingeleid door d de manager techniek Eric de Vos. Hij lichtte het ontwikkelproces UPTIME toe. In 2014 is hij gestart om 15 bakkerijen “over de keten” te ontwikkelen van vooral reactief onderhoud naar preventief onderhoud. 

Hij liet ons kennis maken met de verschillende onderhoudsprocessen. Waarom deze van belang zijn en welke resultaten daarmee zijn geboekt.

Verder werd er gediscussieerd over:

- Naast de enorme schaarste aantechnisch personeel is ook de kieskeurigheid van technici groter geworden. En is een goed loon allang niet meer het enige dat hen interesseert

- Autonoom onderhoud komt niet tot nauwelijks van de grond in Nederland.

- Onderhoud wordt ondanks alle inspanningen nog altijd als een kostenpost gezien.

- Onderhoudsmonteurs zitten steeds vaker achter hun pci.p.v. in de fabriek.

- Er is een minimale grootte van een TD nodig om een functie als werkvoorbereider te hebben.

 

De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding door de bakkerij en een uitgebreide lunch aangeboden door Borgesius.

 

Wat betreft de “Ronde tafel bijeenkomsten TD”:

De PAVO organiseert periodiek ronde tafelbijeenkomsten over TD onderwerpen. De deelnemers aan deze bijeenkomsten komen uit de praktijk en leren van collega TD-ers binnen andere bedrijven. Ze delen graag hun kennis en ervaring vanuit de verschillende rollen die zij in hun bedrijf vervullen. Deze praktische bijeenkomsten worden door de deelnemers als zeer leerzaam en waardevol beoordeeld. De onderwerpen worden door de deelnemers zelf aangedragen. Zij bereiden dit voor en lichten dit tijdens de bijeenkomst toe. Hierover wordt tijdens de bijeenkomst tussen de deelnemers ervaringen uitgewisseld. Ook al heeft u niet eerder een bijeenkomst bijgewoond, u kunt zo instappen.

Aanmelding en informatie

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen €195, - excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding.

U kunt natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 595, - excl. BTW per jaar en dan is deelname kosteloos. Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..                                                  Aanmelden als lid kan ook direct op www.stichtingpavo.nl.