Agenda

TD Ronde tafel: “Van reactief naar preventief onderhoud”
12/04/2019, 09:30 - 13:00
Locatie Borgesius, Japanlaan 4, 1432 DK Aalsmeer

Logo Borgesius

 

 

 

 

 

 

Deze keer zijn wij te gast bij het familiebedrijf Borgesius in Aalsmeer. Dit is de grootste industriële bakkerij van Nederland en is in 2016 nieuw gebouwd. De Ronde tafel bijeenkomst wordt ingeleid door de manager techniek Eric de Vos. Hij licht het ontwikkelproces UPTIME toe. In 2014 is hij gestart om 15 bakkerijen “over de keten” te ontwikkelen van vooral reactief onderhoud naar preventief onderhoud. Hij geeft een overzicht van de verschillende onderhoudsprocessen. Waarom deze van belang zijn en welke resultaten daarmee zijn geboekt.

Thema’s die verder besproken worden, zijn:

- Naast de enorme schaarste aantechnisch personeel is ook de kieskeurigheid van technici groter geworden. En is een goed loon allang niet meer het enige dat hen interesseert

- Autonoom onderhoud komt niet tot nauwelijks van de grond in Nederland.

- Onderhoud wordt ondanks alle inspanningen nog altijd als een kostenpost gezien.

- Onderhoudsmonteurs zitten steeds vaker achter hun pci.p.v. in de fabriek.

- Er is een minimale grootte van een TD nodig om een functie als werkvoorbereider te hebben.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een rondleiding door de bakkerij.

Programma: 

9:00     9:30 uur Ontvangst

9:30  –   9:35 uur Opening door Dolf van Eendenburg van Stichting PAVO

9:35   10:00 uur Presentatie Borgesius – Eric de Vos, manager techniek

10:00 – 12:00 uur TD Ronde tafel discussie

12:00 – 13:00 uur Rondleiding door de bakkerij

13:00 – 13:00 uur Afsluiting en broodjeslunch aangeboden door Borgesius

 

Wat betreft de “Ronde tafel bijeenkomsten TD”:

De PAVO organiseert periodiek ronde tafelbijeenkomsten over TD onderwerpen. De deelnemers aan deze bijeenkomsten komen uit de praktijk en leren van collega TD-ers binnen andere bedrijven. Ze delen graag hun kennis en ervaring vanuit de verschillende rollen die zij in hun bedrijf vervullen. Deze praktische bijeenkomsten worden door de deelnemers als zeer leerzaam en waardevol beoordeeld. De onderwerpen worden door de deelnemers zelf aangedragen. Zij bereiden dit voor en lichten dit tijdens de bijeenkomst toe. Hierover wordt tijdens de bijeenkomst tussen de deelnemers ervaringen uitgewisseld. Ook al heeft u niet eerder een bijeenkomst bijgewoond, u kunt zo instappen.

Let wel, voor deze bijeenkomst zijn maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

Aanmelding en informatie

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen €195, - excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding.

Aanmelden voor de themabijeenkomst klik hier

U kunt natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 595, - excl. BTW per jaar en dan is deelname kosteloos. Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..                                                   Aanmelden als lid kan ook direct op www.stichtingpavo.nl.