Agenda

Themabijeenkomst TD Ronde tafel: De rol van de TD in de ICT van de fabriek”
17/11/2017, 09:00 - 13:00
Locatie Vreugdenhil Dairy foods, Timorstraat 22, 4202 MA Gorinchem

Op 17 november was de Pavo middels een ronde tafel TD bijeenkomst te gast bij Vreugdenhil te Gorinchem.
Het thema op deze mooie locatie was: De rol van de TD in de ICT van de fabriek.


Onder leiding van Jos Hensen (Greywise) werd het werkgebied manufacturing IT besproken. De TD krijgt steeds vaker en intenser te maken met de steeds verder oprukkende ICT in de fabriek en de hiermee samenhangende eisen.
In de fabriek komen er steeds meer componenten die een eigen IP-adres hebben en dus onderdeel gaan uitmaken van het computernetwerk. Dit is noodzakelijk om instellingen te ontvangen en om data te kunnen afleveren.
Om een beter begrip te krijgen van de ICT structuren is het zinvol dat de TD vroegtijdig bij projecten aanschuift. Op deze manier zal de TD meegroeien in de wijzigende topologie, de achtergronden mee krijgen en ontstaat er meer wederzijds begrip.
Het is voor iedereen duidelijk geworden dat de TD en de ICT niet zonder elkaar kunnen maar nog te vaak verschillende talen spreken.
Het interessante van een dergelijke ronde tafel bijeenkomst is dat er mensen met allerlei achtergronden meedoen waardoor verschillende invalshoeken worden bediscussieert en ervaringen worden uitgewisseld.
De conclusie die we getrokken hebben is dat de fabriek onderdeel uit maakt van een geïntegreerde Supply Chain waarin data (lees informatie) een steeds belangrijkere rol spelen.
De bijeenkomst werd afgesloten met een interessante rondleiding langs het melkverwerkingsproces bij Vreugdenhil.

Wat betreft de “Ronde tafel bijeenkomsten TD”:
De Stichting PAVO organiseert periodiek Ronde tafelbijeenkomsten over TD onderwerpen. De deelnemers aan deze bijeenkomsten komen uit de praktijk en leren van collega TD’ers binnen andere bedrijven. Ze delen graag hun kennis en ervaring vanuit de verschillende rollen die zij in hun bedrijf vervullen.
Deze praktische bijeenkomsten worden door de deelnemers als zeer leerzaam en waardevol beoordeeld. De onderwerpen worden door de deelnemers zelf aangedragen. Zij bereiden dit voor en lichten dit tijdens de bijeenkomst toe. Hierna worden hierover tussen de deelnemers ervaringen uitgewisseld.

Aanmelding en informatie
Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen €195, - excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding.

Aanmelden voor de themabijeenkomst kan via de website http://stichtingpavo.nl

U kunt natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 550, - excl. BTW per jaar en dan is deelname kosteloos. Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voordelen over het lidmaatschap en aanmelden als lid vindt u op www.stichtingpavo.nl