Agenda

Bijeenkomst TD Ronde tafel “Van Reactief naar Preventief onderhoud” i.s.m. Pontifexx.
27/09/2024, 09:00 - 13:00
Locatie Bedrijf: Zandvliet Vleeswaren. Adres: Faradayweg 4, 2627 AX Delft

Afbeelding Zandvleit vleeswarenOp vrijdag 27 september 2024 heeft Stichting PAVO de volgende TD Ronde tafel bijeenkomst georganiseerd bij Zandvliet Vleeswaren in Delft. Zandvliet Vleeswaren is als voormalig familiebedrijf in 2021 samen gegaan met de Group of Butchers.

Sinds de oprichting in 1929 heeft het bedrijf zich ontwikkeld van slagerij tot hypermodern productiebedrijf dat vleeswaren maakt voor de traditionele slager, de industrie en de retailmarkt.

De Ronde tafel bijeenkomst werd ingeleid door de productie directeur Sander van der Velden waarna Niels Bezemer van Pontifexx heeeft toegelicht hoe je een organisatie kunt veranderen van ‘Reactief naar Preventief Onderhoud’.

Waarom is deze beweging van belang in de huidige veranderende wereld? En welke resultaten daarmee zijn geboekt?

Tot slot heeft Frank Claassen vanuit Group of Butchers toegelicht welke KPI’s gebruikt worden om de ontwikkelingen binnen de organisatie van Zandvliet te borgen en continue te verbeteren.

Thema’s die aan de orde zijn gekomen, zijn:

  • De veranderende context van vandaag en de rol van ‘assetmanagement’.
  • Schaarste van technisch uitvoerend personeel en de impact van preventief onderhoud.
  • Het borgen van preventief onderhoud.
  • Welke KPI’s zijn nodig in een bepaalde ontwikkelfase van de organisatie?

De bijeenkomst is afgesloten met een rondleiding door de fabriek.

 

 istockphoto Group of butchers.jpg 2

Wat betreft de Themabijeenkomsten en Ronde Tafel bijeenkomsten:

De PAVO organiseert periodiek themabijeenkomsten of ronde tafelbijeenkomsten over diverse onderwerpen. Deze zijn veelal gericht op de hoofdthema’s Continue Verbeteren, kwaliteitsonderwerpen of automatisering. Kernpunt is altijd het overbrengen van praktische informatie welke de deelnemers ook snel in hun eigen bedrijven kunnen invoeren.

Deze praktische bijeenkomsten worden door de deelnemers als zeer leerzaam en waardevol beoordeeld.

De onderwerpen voor de Ronde Tafel bijeenkomsten worden door de deelnemers zelf aangedragen. Zij bereiden dit voor en lichten dit tijdens de bijeenkomst toe. Hierna worden hierover tussen de deelnemers ervaringen uitgewisseld.

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 255 (excl. BTW) voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding. U kunt lid worden van de PAVO à € 650 excl. BTW per jaar. Aanmelden als lid kan ook direct op www.stichtingpavo.nl