Agenda

Hoe helpt TPM om Veiligheid continu te verbeteren ?
13/10/2023, 09:00 - 13:00
Locatie Bedrijfslocatie Sensus Roosendaal; Adres: Oostelijke Havendijk 15 in Roosendaal

 

Sensus Inuline 

Veiligheid gaat ons allen aan. We en onze collega’s willen ’s avonds weer net zo gezond naar huis gaan als dat zij ’s morgens zijn gekomen. En toch hebben we te maken met ongevallen. Soms met verzuim en soms zelfs met grotere gevolgen. Hoe voorkomen we dit en zorgen we dat de bedrijfsprocessen door gaan ? Hoe zorgen we voor het continu verbeteren van de veiligheid en hoe kunnen TPM technieken ons daarbij helpen?

Sensus produceert inuline uit cichorei wortelen. Dit productieproces is een complex proces waarbij in de campagnetijd van september tot januari de wortelen van het land worden verwerkt in de fabriek in Roosendaal. Daarbij wordt de inuline uit de wortelen gehaald via diffusie. Daarna volgen diverse zuiveringsstappen voordat het product als diksap naar een sproei droog locatie elders wordt getransporteerd. Of na behandeling wordt afgevuld in verschillende verpakkingen. Het proces is vergaand geautomatiseerd maar bevat allerlei veiligheidsrisico’s. Voorbeelden zijn o.a. het werken met gevaarlijke stoffen, vallen, werken op hoogte, aanrijdgevaar, verbranding.

Sensus is een onderdeel van Cosun en werkt daardoor ook op het gebied van veiligheid samen met andere bedrijven binnen Cosun (Aviko, Cosun Beet Company). Sensus heeft TPM hoog in het vaandel als methode om continu te verbeteren. In deze bijeenkomst geeft Sensus aan hoe deze methodiek wordt gebruikt om structuur te geven aan de aanpak van veiligheid en hoe bijvoorbeeld oorzaakanalyses worden aangepakt.

De bijeenkomst is primair bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in veiligheid maar ook uit andere disciplines binnen Operations die hierbij betrokken zijn.

Programma
9.00 – 9.15 uur       Ontvangst

9.15 – 9.20 uur       Opening, Patric Hennekes, Stichting PAVO

9.20 – 9.35 uur        Introductie Sensus, Mark Huysman, Director operations

09.35 – 10.00 uur   TPM structuur en Safety pilaar Sensus Roosendaal  
                                Patric Hennekes, QESH manager Sensus

10.00 – 10.15 uur   Verbeterproject: “Werken met veilig werk vergunningen binnen                                   Sensus,  Derk Koole, ESH officer

10.15 – 10.30 uur   Oorzaak analyse van een (bijna) ongeval via Kaizen
                               Marcel de Bont, veiligheidskundige

10.30 – 10.45 uur   Discussie en vragen

10.40 – 11.00 uur    Koffie pauze en klaar maken voor de rondleiding

11.00 – 12.15 uur    Rondleiding

12.15 – 12.30 uur   Terugkoppeling en vragen aan Sensus

12.30 – 13.00 uur    Afsluiting en broodjeslunch aangeboden door Sensus

Sensus logo 2

Wat betreft de Themabijeenkomsten:

De PAVO organiseert periodiek themabijeenkomsten of ronde tafelbijeenkomsten over diverse onderwerpen. Deze zijn veelal gericht op de hoofdthema’s Continue Verbeteren, kwaliteitsonderwerpen of automatisering. Kernpunt is altijd het overbrengen van praktische informatie welke de deelnemers ook snel in hun eigen bedrijven kunnen invoeren.
Deze praktische bijeenkomsten worden door de deelnemers als zeer leerzaam en waardevol beoordeeld.
De onderwerpen voor deze bijeenkomsten worden door de deelnemers zelf aangedragen. Zij bereiden dit voor en lichten dit tijdens de bijeenkomst toe. Hierna worden hierover tussen de deelnemers ervaringen uitgewisseld.

Ook al heeft u niet eerder een bijeenkomst bijgewoond, u kunt zo instappen.
Let wel, voor deze bijeenkomst zijn 25 plaatsen beschikbaar.

Aanmelding en informatie
Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 195,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding uit hetzelfde bedrijf.

Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email door te reageren op deze uitnodiging middels bijgevoegd aanmeldformulier en dit te verzenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich ook aanmelden via de website www.stichtingpavo.nl.

U kunt natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 595 excl. BTW per jaar en dan is deelname kosteloos. Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden als lid kan ook direct op www.stichtingpavo.nl