Agenda

Bedrijfsbezoek bij Ruitenberg Ingredients BV: Hygiënisch en duurzaam bouwen in de food
9/06/2023, 09:15 - 13:00
Locatie Ruitenberg Ingredients BV, Dijkhuizen 96, 7961 AN Ruinerwold

NAF 5918 ADST Ruitenberg

 

Hygiënisch ontwerp en duurzaamheid zijn bij nieuwbouw en uitbreidingen van voedingsmiddelen bedrijven belangrijke onderwerpen.

Bij dit bedrijfsbezoek is ingegaan worden hoe bij de bouw van de nieuwe productielocatie bij Ruitenberg hygiënisch ontwerp meegenomen is. En er is ook gepresenteerd hoe tijdens het ontwerp en bouw het duurzaamheidsaspect om te voldoen aan de BREEAM-normen gerealiseerd is.

Bij de bouw van hygiënische ruimten liggen er de nodige valkuilen op de loer. De architect van het gebouw heeft aan de hand van praktijkvoorbeelden toegelicht wat er mis kan gaan en hoe dergelijke fouten vermeden kunnen worden.

Tijdens dit bedrijfsbezoek en tijdens de fabrieksrondgang zijn vele praktische voorbeelden aan bod gekomen, die gezien de reacties van de deelnemers, toepasbaar zijn binnen hun organisatie.

Tijdens de presentaties en de rondleiding werden de nodige vragen gesteld. 

De bijeenkomst was bedoeld voor mensen werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie welke geïnformeerd willen worden hygiënisch en duurzaam bouwen.

 

Programma

09:15 - 09:30 uur     Ontvangst/inloop met koffie                                               

09:30 - 09:35 uur     Opening

                              Twan Haasen, Stichting PAVO        

09:35 - 09:55 uur     Introductie Ruitenberg Ingredients BV

                              Ward van der Kaaij, Algemeen directeur Ruitenberg Ingredients BV

09:55 - 10:25 uur     Hygienisch bouwen bij Ruitenberg Ingredients BV          

                              Jos van de Werken, Operationeel Manager/bouwbegeleider Ruitenberg Ingredients BV

10:25 - 10:40 uur     Pauze

10:40 - 11:05 uur     Duurzaam bouwen en BREEAM eisen

                              Joris Rasing, Financial manager/begeleider BREEAM-traject Ruitenberg Ingredients BV

11:05 - 11:30 uur     Hygiënisch bouwen. ‘Welke bouwfouten zou je kunnen maken?

                              Herman Bessels, Bessels Architecten, gespecialiseerd in food bedrijven.

11:30 - 12:15 uur     Rondleiding verdeeld over enkele groepen

12:15 - 12:30 uur     Vragen en terugkoppeling

12:30 - 13:00 uur     Sluiting en broodjeslunch aangeboden door Ruitenberg Ingredients BV

 IMG 20230613 WA000520230609 130150 resized

Logo Ruitenberg