Agenda

Innovatief gebruik van robots bij Swinkels Family Brewers
11/05/2023, 09:00 - 13:00
Locatie Bedrijf: Swinkels Family Brewers N.V. Adres: Bavaria Brouwerijcafé, Heuvel 5, 5737 BX Lieshout

20230511 125602 resized 1We waren op 11 mei te gast bij Swinkels Family Brewers in Lieshout. Swinkels is een Nederlands familiebedrijf. Een onafhankelijke familiebrouwer.

Swinkels heeft een vaten was- en afvullijn in gebruik. Een lijn van robots die de vaten stuk voor stuk reinigen en vullen. De lijn lijkt op een orkest van robots die samen zorgen voor een meesterlijk productieproces.

In het verleden rolden de vaten over transportbanden door de productiehal. Een kabaal geluid van rollende vaten over metalen banden. Nu een zowat stil proces en ook nog eens op een veel kleiner gebied.

De bijeenkomst wordt ingeleid door Peter Korsten, Lead Engineer Packaging.

Peter vertelde eerst hoe Swinkels Family Brewers is ontstaan en wat zij op dit moment allemaal doen. Zij hebben meerdere vestgingen zelfs in Ethiopie en Cuba. 

Daarna gaf Peter een uitgebreide presentatie hoe de "Innovatieve vaten afvullijn" is ontstaan en hoe dit project is uitgevoerd.  

Thema’s die in de presentatie naar voren kwamen, waren:

  • Hoe is dit innovatieve idee ontstaan?
  • Wat is de investering geweest?
  • Wat zijn de opbrengsten?
  • Hoe verloopt het onderhoud?
  • In hoeverre kan de TD dit uitvoeren?

Na de presentaties was er een rondleiding door de brouwerij.  Maar ook nog een rondleiding door de fabriek waarbij werd getoond hoe het reinigen van vaten door robots in de praktijk werkt. Peter gaf daarbij een toelichting en antwoord op de vragen die door de deelnemers werden gesteld. De bijeenkomst werd afgesloten met een broodjeslunch aangeboden door Swinkels Family Brewers. Een bijeenkomst waarbij de deelnemers uiterst tevreden waren.

 20230511 120734 resized20230511 112901 resized 1