Agenda

Themabijeenkomst digitale kwaliteitsregistraties: Registratie via ERP systeem of blijven we papier gebruiken?
30/09/2022, 09:00 - 13:00
Locatie  Bedrijfslocatie Aviko Lomm. Adres: Spikweien 25 Lomm.

Aviko 2

We borgen allemaal de voedselveiligheid en kwaliteit van onze producten via een kwaliteitssysteem. Daarbij vragen we operators registratie te doen van CCP’s, OPRP’s, QCP en allerlei items uit het basisvoorwaarde programma. Dit hebben we nodig om aan te kunnen tonen dat deze de punten beheersd zijn aan onszelf en auditoren. Dit is begonnen met registratie op papier waarbij het altijd weer een strijd is voor de kwaliteitsmensen: formulieren onvolledig ingevuld, borging van de normen voor controles, formulieren die kwijt raken etc. We willen om meerdere redenen dit steeds meer digitaliseren en zo veel mogelijk aan laten sluiten bij ERP systemen (zoals SAP) die al in het bedrijf gebruikt worden. Hoe ver kun je daarin gaan ? Wat zijn de valkuilen waar je dan tegenaan loopt ? Wat koppelen we aan ERP en wat ook juist niet ? Hoe kunnen we trends analyseren ? Kunnen we in de toekomst hier bv ook externe laboratoria aan koppelen ?

 
Aviko heeft meerdere plants waarin aardappelen verwerkt worden. Dit jaar is een nieuwe fabriek in België in gebruik genomen en daarin is een “state of the art” systeem voor kwaliteitsregistraties via ERP weggezet. De opzet en werking wordt toegelicht op deze dag. Daarnaast zijn we op bezoek in de Aviko fabriek in Lomm. Hier zitten ze in een overgang: delen worden nog via papier geregistreerd en andere delen worden juist wel via ERP vastgelegd. Hoe zit het met een bestaande fabriek in deze overgangsfase ?
 
De bijeenkomst is primair bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in het verder ontwikkelen van het kwaliteitsysteem maar ook uit andere disciplines uit Operations die hierbij betrokken zijn.
 
Programma
 
9.00 – 9.15 uur Ontvangst 

9.15 – 9.20 uur Opening; Patric Hennekes, Stichting PAVO

9.20 – 9.40 uur Introductie Aviko; Simone Nelisse, Corporate Quality Manager Aviko
 
09.40 – 10.10 uur Opzet kwaliteitsregistratie Aviko nieuwe plant België 
Albert Anne van der Sloot, project coördinator QM Aviko
 
10.10 – 10.40 uur Opzet kwaliteitsregistratie Aviko plant Lomm
Erik Jakobs, Hoofd Kwaliteitsdienst Aviko Lomm en Cuijk
 
10.40 – 11.00 uur Koffie pauze en klaar maken voor de rondleiding
 
11.00 – 12.15 uur Rondleiding
 
12.15 – 12.30 uur Terugkoppeling en vragen aan Aviko
 
12.30 – 13.00 uur  Afsluiting en broodjeslunch aangeboden door Aviko

 

Wat betreft de Themabijeenkomsten:

De PAVO organiseert periodiek themabijeenkomsten of ronde tafelbijeenkomsten over diverse onderwerpen. Deze zijn veelal gericht op de hoofdthema’s Continue Verbeteren, kwaliteitsonderwerpen of automatisering. Kernpunt is altijd het overbrengen van praktische informatie welke de deelnemers ook snel in hun eigen bedrijven kunnen invoeren.
Deze praktische bijeenkomsten worden door de deelnemers als zeer leerzaam en waardevol beoordeeld.
De onderwerpen voor de Ronde Tafel bijeenkomsten worden door de deelnemers zelf aangedragen. Zij bereiden dit voor en lichten dit tijdens de bijeenkomst toe. Hierna worden hierover tussen de deelnemers ervaringen uitgewisseld.

Ook al heeft u niet eerder een bijeenkomst bijgewoond, u kunt zo instappen.
Let wel, voor deze bijeenkomst zijn ongeveer 25 plaatsen beschikbaar.

Aanmelding en informatie
Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 195,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding uit hetzelfde bedrijf.

Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email door te reageren op deze uitnodiging middels bijgevoegd aanmeldformulier en dit te verzenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich ook aanmelden via de websitewww.stichtingpavo.nl.

 

 

Wat betreft de Themabijeenkomsten: