Agenda

Themabijeenkomst digitale kwaliteitsregistraties: Registratie via ERP systeem of blijven we papier gebruiken?
30/09/2022, 09:00 - 13:00
Locatie  Bedrijfslocatie Aviko Lomm. Adres: Spikweien 25 Lomm.

IMG 3483 Aviko

We borgen allemaal de voedselveiligheid en kwaliteit van onze producten via een kwaliteitssysteem. Daarbij vragen we operators registratie te doen van CCP’s, OPRP’s, QCP en allerlei items uit het basisvoorwaarde programma. Dit hebben we nodig om aan te kunnen tonen dat deze de punten beheersd zijn aan onszelf en auditoren. Dit is begonnen met registratie op papier waarbij het altijd weer een strijd is voor de kwaliteitsmensen: formulieren onvolledig ingevuld, borging van de normen voor controles, formulieren die kwijt raken etc. We willen om meerdere redenen dit steeds meer digitaliseren en zo veel mogelijk aan laten sluiten bij ERP systemen (zoals SAP) die al in het bedrijf gebruikt worden. Hoe ver kun je daarin gaan ? Wat zijn de valkuilen waar je dan tegenaan loopt ? Wat koppelen we aan ERP en wat ook juist niet ? Hoe kunnen we trends analyseren ? Kunnen we in de toekomst hier bv ook externe laboratoria aan koppelen ?

 
Aviko heeft meerdere plants waarin aardappelen verwerkt worden. Dit jaar is een nieuwe fabriek in België in gebruik genomen en daarin is een “state of the art” systeem voor kwaliteitsregistraties via ERP weggezet. De opzet en werking is uitgebreid toegelicht op deze dag. Daarnaast was er een rondleiding in de Aviko fabriek in Lomm. Hier werd verteld dat deze fabriek in een overgansfase zit. Delen worden nog via papier geregistreerd en andere delen worden juist wel via ERP vastgelegd. 
 
De bijeenkomst was primair bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in het verder ontwikkelen van het kwaliteitsysteem maar ook uit andere disciplines uit Operations die hierbij betrokken zijn.
 
Programma                                                                                                                        IMG 3486 Aviko
 
9.15 – 9.20 uur Opening; Patric Hennekes, Stichting PAVO

9.20 – 9.40 uur Introductie Aviko; Simone Nelisse, Corporate Quality Manager Aviko
 
09.40 – 10.10 uur Opzet kwaliteitsregistratie Aviko nieuwe plant België 
Albert Anne van der Sloot, project coördinator QM Aviko
 
10.10 – 10.40 uur Opzet kwaliteitsregistratie Aviko plant Lomm
Erik Jakobs, Hoofd Kwaliteitsdienst Aviko Lomm en Cuijk
 
11.00 – 12.15 uur Rondleiding
 
12.15 – 12.30 uur Terugkoppeling en vragen aan Aviko
 
12.30 – 13.00 uur  Afsluiting en broodjeslunch aangeboden door Aviko

 Een bijeenkomst die door de deelnemers als zeer praktisch en informatief is ervaren.