Agenda

Minder of geen gas verbruiken. Wat zijn de mogelijkheden?
1/07/2022, 08:45 - 13:15
Locatie Locatie: Fletcher Hotel Rosmalen, Burgemeester Burgerslaan 50, 5245 NH Rosmalen

 

Foto energiebesparing.jpg 2De ontwikkelingen op de energiemarkt en de gevolgen hiervan hebben een grote impact op ons allemaal. Zowel privé als zakelijk betalen we fors meer voor de rechtstreekse levering van gas en elektra gas- en elektra aan onze huizen en bedrijfspanden. Maar ook via de supermarkt of aannemer betalen we fors meer voor producten omdat voor vrijwel alles energie nodig is om het te produceren. Zijn er voor de privé situatie al voldoende tips via de media gecommuniceerd waar de besparingsmogelijkheden liggen, voor de industrie is dat een stuk lastiger. Zeker omdat elk bedrijf zijn eigen specifieke processen heeft met veel kritische factoren. Waarbij de ene besparing mogelijk weer andere problemen in het proces kan veroorzaken.

Een algemene deler voor veel industriële processen betreft vaak stoomproductie. Met de specialisten van Cal Trading willen we op deze bijeenkomst meerdere mogelijkheden voorleggen om op een eenvoudige manier tot gasbesparing voor stoomproductie te komen. En we gaan daarbij nog een stap verder met de mogelijkheden rondom elektrificatie van stoomproductie.

Tino Wullink van de Energieconsultant trapt af over de ontwikkelingen & verwachtingen van de energiemarkt en zal daarbij een korte toelichting geven over het door hun ontwikkelde Energiemonitoringssysteem. De output van deze Energiemonitoring kan dan weer een input zijn op de Energiescan, waar Bart van Liere (Synergo) een toelichting op zal geven hoe zij dat aanpakken.
Daarnaast worden er talloze voorbeelden gegeven waar het laaghangende fruit m.b.t energiebesparing te pakken is. Maar zullen ook diverse investeringsprojecten met energiebesparing de revue passeren waar mogelijk direct voordeel mee behaald kan worden.
Als afsluitende presentatie van deze ochtend zal Philip Troost van GroenCollect ons meenemen in de wereld van biogas als alternatief voor het huidige gas. Misschien is dit te complex en te kostbaar voor een klein bedrijf om dit allemaal alleen op te starten, maar wellicht wel haalbaar in samenwerking met andere bedrijven.

De bijeenkomst is primair bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie en geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen van de energiemarkt en aanknopingspunten zoeken om op energiekosten te kunnen gaan besparen.

Programma
8.45 – 9.00 uur      Ontvangst
9.00 – 9.05 uur      Opening
                              Dennis van der Kroon, Stichting PAVO
9.05 – 09.45 uur    De ontwikkelingen in de energiemarkt & energiemonitoring
                              Tino Wullink, De Energieconsultant
9.45 – 10.30 uur    De Energiescan & praktische energiebesparingen
                               Bart van Liere, Synergo
10.30 – 10.45 uur  Pauze
10.45 – 12.00 uur Gas besparende maatregelen voor stoomproductie
                              Max Breedijk & Maurice Lauwen, Cal Trading Industrial Boilers
12.00 – 12.40 uur Biogas productie, voor U ook haalbaar ?
                             Philip Troost, Groencollect
12.40 – 13.15 uur Afsluiting en broodjeslunch
                             Aangeboden door Stichting PAVO

Wat betreft de Themabijeenkomsten en Ronde Tafel bijeenkomsten:

De PAVO organiseert periodiek themabijeenkomsten of ronde tafelbijeenkomsten over diverse onderwerpen. Deze zijn veelal gericht op de hoofdthema’s Continue Verbeteren, kwaliteitsonderwerpen of automatisering. Kernpunt is altijd het overbrengen van praktische informatie welke de deelnemers ook snel in hun eigen bedrijven kunnen invoeren.
Deze praktische bijeenkomsten worden door de deelnemers als zeer leerzaam en waardevol beoordeeld.
De onderwerpen voor de Ronde Tafel bijeenkomsten worden door de deelnemers zelf aangedragen. Zij bereiden dit voor en lichten dit tijdens de bijeenkomst toe. Hierna worden hierover tussen de deelnemers ervaringen uitgewisseld.

Ook al heeft u niet eerder een bijeenkomst bijgewoond, u kunt zo instappen.
Let wel, voor deze bijeenkomst zijn ongeveer 25 plaatsen beschikbaar.

Aanmelding en informatie
Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 195,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding uit hetzelfde bedrijf.

Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email door te reageren op deze uitnodiging middels bijgevoegd aanmeldformulier en dit te verzenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich ook aanmelden via de website www.stichtingpavo.nl.

U kunt natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 595 excl. BTW per jaar en dan is deelname kosteloos. Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden als lid kan ook direct op www.stichtingpavo.nl

Met vriendelijke groeten,
Stichting PAVO

Peter Both
Directeur