Agenda

Bedrijfsbezoek Lavans personeel: " Een leven lang ontwikkelen"
13/05/2022, 09:15 - 13:15
Locatie  Lavans BV, Ringdijk 20, 5705 CT Helmond

 

De PAVO bijeenkomst bij Lavans in Helmond over "Een leven lang ontwikkelen" is in de afgelopen twee jaar door corona een aantal malen uitgesteld. Echter uitstel is geen afstel. En op vrijdag 13 mei a.s. is deze bijeenkomst georganiseerd. 

Lavans hecht waarde aan een continue ontwikkeling van hun medewerkers. Volwaardig én duurzaam aan de samenleving te kunnen blijven deelnemen, staat voor het bedrijf voorop. Een leven lang ontwikkelen draagt bij aan persoonlijk welzijn, betere kansen op de arbeidsmarkt en aan het gezond en productief houden van werkenden tot aan hun pensioen.

Goed personeel binden en ontwikkelen is een belangrijke speerpunt voor Lavans. Hoe met zelfregulering omgegaan wordt (zelfsturende teams), is uitgebreid met voorbeelden aan bod gekomen. Met daarbij de route die Lavans hierin gevolgd heeft dat ook de nodige vragen en uitdagingen heeft opgeleverd.

Tijdens het bedrijfsbezoek zijn praktische voorbeelden aan bod gekomen, maar wordt bijvoorbeeld ook gesproken over het belang van het familiale karakter van het bedrijf, informatie uitwisselen met je personeel, coaching trajecten en de opleidingsmogelijkheden. De deelnemers waren enthousiast en waren zeker van plan dit in hun eigen organisatie toe te gaan passen.  

Tijdens de rondleiding door het bedrijf hebben de deelnemers de werksfeer bij Lavans zelf ervaren en een mooie inkijk gekregen in de ‘state of the art’ high-care wasserij voor bedrijfskleding in de voedingsmiddelen-industrie. En daarbij vragen kunnen stellen waarom met voor een bepaalde wekwijze heeft gekozen.

Programma van deze bijeenkomst was:

9.30 – 9.35 uur Opening

Twan Haasen, Stichting PAVO

9.35 – 9.50 uur Introductie Lavans BV

Michel Heerkens, directeur Lavans BV  

9.50 – 10.20 uur De actuele status van de arbeidsmarkt

Paul Haarhuis, CCO Timing Uitzendgroep BV

Goede medewerkers binnenkrijgen was altijd al een opgave maar op dit moment is het misschien wel het grootste aandachtspunt in het bedrijfsleven. Wat kan je doen in een overspannen arbeidsmarkt doen om voldoende goede mensen in je bedrijf te hebben?

10.20 – 11.00 uur Zelfregulering en ‘Een Leven Lang Ontwikkelen’ in productieteams bij Lavans

 Annemarie van Loon, HR en Organisatieontwikkeling 

 Onder andere:

 • Binden en boeien van medewerkers

 • Leven lang ontwikkelen

 • Werken met zelfregulerende teams

In haar presentatie heeft Annemarie toegelichten hoe binnen Lavans gewerkt wordt met zelfregulering in productieteams, ervaringen van de afgelopen 10 jaar en leermomenten daaruit.

11.00 – 12.15 uur Rondleiding 

Mensen, processen en machines. Tijdens de rondleiding heeft men kennis gemaakt met het logistieke wasproces dat komt kijken bij het onderhouden van bedrijfskleding.   Lavans verwerkt dagelijks onder andere ruim 10.000 stuks bedrijfskleding. Bij voedselveiligheid is per-soonlijke hygiëne een basisvoorwaarde. De foodafdeling bij Lavans is daarop afgestemd. 

12.15 – 12.45 uur Terugkoppeling en vragen aan Lavans BV

Twan Haasen, Stichting PAVO

Michel Heerkens, Annemarie van Loon, Lavans BV  

12.45 – 13.15 uur Sluiting en broodjeslunch aangeboden door Lavans BV

 

De presentaties van deze bijeenkomst staan in de rubriek "speciaal voor leden" op de PAVO website. En zijn voor medewerkers van de bedrijfsleden van de PAVO te bekijken.

Indien u hierin interesse heeft, kunt u een e-mail sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.