Agenda

Ronde Tafelsessies Productie Manager in 2020.
11/06/2020,  - 
Locatie Verschillende locaties

Veel productie-managers hebben behoefte om over bepaalde thema’s/onderwerpen binnen hun vakgebied met collega’s/vakbroeders te sparren. Op PAVO bijeenkomsten is deze gelegenheid er uiteraard ook, maar is dan vaak gerelateerd aan het thema dat op dat moment behandeld wordt.

In 2019 heeft PAVO  voor een groep Productiemanagers gedurende het jaar een 6-tal sessies georganiseerd waarbij o.a. de volgende onderwerpen aan de orde zijn gekomen: omgaan met veranderingen door bijvoorbeeld snelle groei of cultuurverschillen, communicatie, omgaan met verschillende belangen, autonoom onderhoud en samenwerking met TD, afbakening projecten etc.  De deelnemers in 2019 waren : productiemanagers van  PEKA Kroef,  Van der Kroon Food Products, ,  Aarts Conserven, Zantvliet Vleeswaren,  Ruitenberg en plantmanagers van  Hearthsidefoods , Huijbregts Groep en Van Gorp Greenfood .

De reacties van deze groep op de vraag of deze sessies zaken hebben opgeleverd die men in zijn werk kon gebruiken, waren :

- Het delen van kennis en ervaringen leveren altijd zaken op die je kunt gebruiken in je eigen omgeving, maar ook het bij elkaar in de keuken kijken, levert een schat aan informatie op.

- Ja, heerlijk om lekker praktisch met uitsluitend gelijkgestemden te sparren over allerhande onderwerpen. Onder andere: hoe geven collega PM invulling aan opleiding en ontwikkeling, beloning, organisatie reiniging, overlegstructuur, werving en selectie ed.? Ook persoonlijke zaken als balans tussen arbeid/prive, werkbelasting ed. komen aan bod.

- Zeker! O.a. hoe gaan andere bedrijven om met vergoedingen voor EHBO BHV, werken en belonen uitzendkrachten . Verder, hoe zaken bespreken met je eigen leiding, niet wachten maar doen en tips als je er niet door komt!

En op de vraag hoe men het contact met collega productie managers heeft ervaren?

- Als bijzonder prettig, je zit met gelijkgestemden en praat over dingen die een ieder interesseert, bijv. werkomstandigheden, werkdruk, flexkrachten, de relatie tussen management en werkvloer, loon en beloning, etc.

- Als zeer prettig. Je merkt dat, naarmate je elkaar beter leert kennen, dat er open en eerlijk gesproken wordt, ook over de zaken die minder goed lopen of lastig zijn. Daarom is het heerlijk om uitsluitend met gelijkgestemden te spreken! Dat geeft een prettige en andere dynamiek, dan wanneer ook andere disciplines aanschuiven in discussies.

- Als WAARDEVOL! Kan niet anders zeggen, na een aantal sessies met Lilian en daarna zonder, werd dat gevoel steeds beter. En BEGRIP, iedereen heeft met dezelfde zaken van doen, de een wellicht wat meer dan de ander.

 Nieuwe Ronde Tafelsessies voor Productiemanagers in 2020!

In 2020 wil de ST PAVO weer een nieuwe Ronde voor Productiemanagers organiseren.

En daarbij gaat het om een 5 tal sessies die door het hele jaar 2020 worden gehouden. De groep bestaat uit maximaal uit 6-8 personen. Een belangrijke voorwaarde is dat de deelnemers verantwoordelijk zijn voor de productie binnen hun bedrijf.

Bij voldoende deelnemers wordt er in overleg een datum voor een eerste bijeenkomst gemaakt waarin uitleg wordt gegeven hoe deze sessies worden gehouden. En op welke data en wanneer.

Na het afstemmen van de te behandelen thema’s/onderwerpen wordt er tijdens de bijeenkomsten gewerkt met een methode in 5 stappen. Hierdoor is het mogelijk om samen naar een vraag of probleem te kijken die je in je rol in de praktijk tegenkomt. We zijn gewend om snel naar de oplossing te gaan omdat de productie door moet gaan. Voor sommige vragen of problemen is het echter zinvol om even achterover te leunen. Extra tijd te nemen, de vraag verder te verhelderen en weg te blijven van de praktijk om meteen adviezen en tips te geven. Dat laatste gaan we doen maar eerst brengen we de kennis, ervaringen en manier van kijken van ieder deelnemer tijdens de 5 stappen gestructureerd in beeld. Dit geeft extra verdieping aan de aanpak. En natuurlijk wordt er  aandacht besteed aan de vertaling naar de praktijk van iedere deelnemer.

Deelname en aanmelden:

Voor PAVO-Leden is de deelname gratis. Voor niet leden zijn de kosten € 395 per jaar ( minimaal 5 sessies) ex BTW.

Indien u belangstelling heeft of zich wilt aanmelden , kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of contact opnemen met Peter Both, directeur St.PAVO : 0629625545