Agenda

BRC8, hoe pak ik dat aan ?
20/09/2019, 09:00 - 13:00
Locatie  Cloetta Belgium, B-2300 Turnhout Belgie

CloettaTurnhout Belgium 625x350

Sinds begin2019 is de nieuwe BRC versie van kracht geworden: BRC 8. Vele bedrijven worstelen nog om de nieuwe eisen geïmplementeerd te krijgen. Hoe gaat de auditor dit beoordelen, is ons bedrijf wel voldoende voorbereid? Veranderingen in bijvoorbeeld management commitment, voedselveiligheidscultuur, root cause analyses en geautoriseerd personeel.  Maar hoe pak je dat allemaal aan? Deze interactieve bijeenkomst heeft inzicht gegeven hoe we dit in de praktijk kunnen kunnen implementeren.

Tijdens dit bedrijfsbezoek is verteld hoe Cloetta de veranderingen in de praktijk brengt. Saillant detail was dat er op dat moment een onaangekondigde BRC audit plaatsvond tegen de BRC8 standaard! De ontvangst was in een mooie ruimte waar menig QA manager zijn ogen uit kijkt daar er veel voorbeelden van continu verbeterprojecten aan de wanden beschikbaar waren.

Na de opening en toelichting over de Stichting PAVO en het programma heeft Peter Berkers een toelichting gegeven over Cloetta en de activiteiten binnen de groep en de plant in Turnhout. Aansluitend heeft Twan Haasen (Stichting PAVO) de grootste wijzigingen binnen de BRC8 toegelicht en daar waar mogelijk met praktijkvoorbeelden toegelicht.

Patric Hennekes, QA manager Cloetta Turnhout, heeft aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden toegelicht hoe Cloetta omgegaan is met de wijzigingen van de BRC en hoe deze geïmplementeerd zijn.

Annelies van Oosterom (DNV GL) heeft de visie van een CI op de wijzigingen van de normaspecten en hoe auditoren daar mee om gaan.Tijdens alle lezingen was er een goede interactie binnen de groep waardoor er levendige discussies ontstonden, hetgeen de kennisoverdracht enkel bevordert!

Tijdens een rondleiding hebben de deelnemers een mooie inkijk gekregen in de productietechnieken van het snoepgoed. Duidelijk was dat er fors geïnvesteerd is de afgelopen jaren in deze productieplant.

We mogen wederom terugkijken op een geslaagde bijeenkomst!

Een verslag van deze bijeenkomst staat op de website van het vakblad Voedingsindustrie :https://vakbladvoedingsindustrie.nl/nl/artikel/brc8-hoe-pak-ik-dat-aan

De presentaties van deze bijeenkomst staan op de PAVO website te staan en zijn voor de medewerkers van PAVO leden te bekijken.  Wilt u deze presentaties inzien dan kunt u natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 595,- excl. BTW per jaar. Meer informatie over het bedrijfslidmaatschap vind u op deze PAVO website.

Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.