Bestuur

PAVO Bestuur

De bestuursleden en directeur van Stichting PAVO zijn:


Dennis van der KroonDennis van der Kroon

Voorzitter

Functie: Directeur van Van der Kroon Food products BV
PAVO-aandachtsgebieden: Mijn interesse heeft van huis uit altijd in de productie van voeding gelegen. Van jongs af aan opgegroeid binnen een familiebedrijf en na mijn studies HTS werktuigbouw en Technische Bedrijfskunde ruim 10 jaar ervaring opgedaan bij RBV Leaf (nu Cloetta) als productie manager. Sinds 2008 weer terug bij het familie bedrijf als directeur waarbij naast productie nu ook de commerciële activiteiten tot mijn verantwoordelijkheden horen. Het aandachtsgebied waar ik me binnen de PAVO op richt is met name het Continue Verbeteren.


Wilbert Hendriks

Wilbert Hendriks

Secretaris

Functie: Manager Industrial Automation & Optiline bij ForFarmers
Vanuit mijn studie Industrial Automation, Lean six sigma en anderen ben ik me verder gaan ontwikkelen in het automatiseren en optimaal inrichten van productie en logistieke processen. Hierbij zijn de elementen veiligheid, mens, kwaliteit en efficiency belangrijke ingrediënten.

Ik ben werkzaam geweest bij verschillende bedrijven in verschillende functies waar ik ervaring heb opgedaan in: Total Plant Automation, werktuigbouwkunde, bouwkunde, maintenance, energiemanagement, energie-contracting, logistiek, algemeen management en optimalisatie van processen.

Vanaf het begin van de liberalisatie van de energiemarkt ben ik met collega’s bezig om ons energieverbruik op alle locaties jaarlijks met 2% te verlagen. Verder zit ik nog in een paar andere bestuursfuncties buiten ForFarmers omdat ik het leuk vind mijn ervaringen te kunnen delen en hier ook altijd weer nieuwe inspiratie vind.

PAVO-aandachtsgebieden: Binnen de PAVO zijn mijn voornaamste aandachtsgebieden: automatisering en optimalisatie van processen waarbij "continue verbeteren" en energie besparen een rode draad vormen.

Ik vind het privé en zakelijk leuk om met mensen te werken, te delen, te leren en te genieten. Dit breng ik graag in de praktijk bij de Pavo door mensen te verbinden en uit te dagen om hun praktische ervaringen met elkaar te delen.

Persoonlijk vind ik de themabijeenkomsten het leukste waarbij we met een niet al te grote groep leden en andere geïnteresseerde ons verbonden voelen en onze best practices en ervaringen uitwisselen.


Twan Haasen

Twan Haasen

Penningmeester

Functie: directeur van Haasen Consultancy BV
PAVO-aandachtsgebieden: Ruim 27 jaar actief binnen de voedingsmiddelen industrie in QA, R&D en productie functies.

Specialiteiten zijn het begeleiden van bedrijven op gebied van ISO-9001, HACCP, BRC, IFS, FSSC-22000 in zowel de voedingsmiddelenindustrie, veevoederindustrie alsook primaire productiebedrijven. Procestechnologische ondersteuning leveren, Research & Development opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten hebben een internationaal karakter (Europa en Verre Oosten) voor Nestlé Nederland BV worden er ca. 40 leveranciersaudits per jaar uitgevoerd tegen het Nestlé Food Safety level. Aandachtsgebieden binnen de PAVO: Kwaliteit, voedselveiligheid en continu verbeteren.


Dolf van Eendenburg

Dolf van Eendenburg

Bestuurslid

Functie: managing director van Helmholz Benelux
PAVO-aandachtsgebieden: Al sinds de jaren 90 actief binnen de PAVO op het terrein van de proces- en productieautomatisering. Lag dit in het begin sterk op techniek. Tegenwoordig komen ook vraagstukken aan bod hoe een voedingsmiddelenbedrijf kan bijblijven en om kan gaan met deze steeds specialistischer wordende materie.
Al sinds mijn opleiding actief binnen de industriële automatisering. Nu zes jaar geleden gestart met Helmholz Benelux. Een bedrijf dat zich richt op de industriële automatisering, industriële netwerktechnologie en Internet of Things. Hier merken wij ook dat gebruikers steeds meer behoefte hebben aan deskundigheid en een eerlijk advies. Dit wil ik dan ook graag inbrengen binnen de PAVO.


nieuwe bestuurslid

Vacature

Bestuurslid


 

 


Peter Both

Peter Both

Directeur en voormalig bestuurslid

Functie: jarenlang uitgever geweest van VMT ( Voedingsmiddelentechnologie), Voeding Nu, Grootkeuken en Nieuwsbrief Voedselveiligheid. Directeur geweest van Keesing Noordervliet BV. En heeft veel congressen en symposia voor de voedingsmiddelensector georganiseerd. Nu met pensioen.


Ruim 20 jaar geleden in het bestuur van de St PAVO gekomen en daarin altijd met plezier aan deelgenomen. Zijn aandachtsgebieden binnen de PAVO waren de opzet en promotie van de bijeenkomsten en invulling van de communicatie met de leden en niet leden.


Sander van der Velden

Sander van der Velden

Bestuurslid

Functie: Operationeel directeur bij Zandvliet Vleeswaren BV in Delft.Naast mijn studierichtingen levensmiddelentechnologie en bedrijfskunde, ben ik al ruim 20 jaar werkzaam in de voedingsmiddelen industrie.
In diverse vestigingen in het land werkzaam geweest in o.a. functies als: productiemanager, KAM manager en plantmanager. Momenteel bij mijn huidige werkgever operationeel verantwoordelijk als plantmanager.
Vanuit deze rollen ervaring opgedaan op gebied van kwaliteit, voedselveiligheid, Arbo, milieu, operationeel management en techniek.

Binnen de PAVO wil ik mij richten op de aandachtsgebieden: productie met o.a. continue verbeteren, Arbo en veiligheid, motivatie en opleiding medewerkers, etc. En techniek met o.a. onderhoud, automatisering, investeringen, energievraagstukken, etc.