Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018

In de nieuwsbrief die u gisteren heeft ontvangen, waren de links bij verschillende berichten niet juist. Hierbij een nieuwe versie.

Onze excuses voor het ongemak.  

 

In het tweede halfjaar organiseert de PAVO weer verschillende bijeenkomsten over praktische onderwerpen. Op 28 september is er een interessante bijeenkomst bij Primus Wafer Paper BV over  digitale kwaliteits- en CCP registraties . Peter Both is de nieuwe directeur van de Stichting PAVO. Verder vindt u het (voorlopige) programma voor de tweede helft van 2018.

haarlijn

  logo primusVan ‘papieren tijger’ naar digitale kwaliteits- en CCP registraties.

   Hoe gaat Primus Wafer Paper hiermee om?   

Op 28 september 2018 bij  Primus Wafer Paper BV, Ambacht 8, 1511 JZ Oostzaan

Meer en meer schakelen voedingsmiddelenproducenten over van papieren registraties naar digitale registraties van kwaliteitsgegevens en CCP’s. Doelen daarbij zijn om de ‘papieren tijger’ te elimineren, overzichtelijke registraties te verkrijgen en traceability beter en sneller te laten verlopen. Veel MKB-bedrijven worstelen met dit thema.
 De PAVO organiseert een bedrijfsbezoek bij Primus Wafer Paper BV, specialist en marktleider sinds 1916 in de productie van eetpapier op basis van op aardappelzetmeel.

Het bedrijfsbezoek zal in het teken staan van hun aanpak met betrekking tot de implementatie van digitale kwaliteitsregistraties en de valkuilen die ze hierbij  zijn tegengekomen. De bijeenkomst is bedoeld voor managers uit de voedingsmiddelenindustrie, die kwaliteit en voedselveiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Meer informatie over het hele programma klik hier

haarlijn

PAVO bijeenkomsten voor de 2e helft 2018

  • TD ronde tafel bijeenkomst bij Suikerunie specialiteiten Puttershoek op 2 november 2018. Meer informatie vindt u binnenkort op de PAVO website
  • VMT Food Safety event 29 november 2018.  De stichting PAVO werkt samen met VMT en vult een deel van het programma in. Voor meer informatie klik hier

Indien u in deze bijeenkomsten interesse heeft, kunt u zich al aanmelden via info@stichtingpavo.nl.
U krijgt dan het programma en locatie toegezonden.

haarlijn

Verslag van de  bijeenkomst over Productie & TD verbeteren samen onderhoudsproces?”

Op 8 juni jl bij Bakkersland BV, in Panningen (Limburg)

Stroom opwekken? Actieve deelnemers in de strijd om optimaal te presteren!

De bijeenkomst bij Goedhart (voorheen Bakkersland) Panningen begon met een heldere introductie van het bedrijf. Men is hier trots op wat men maakt en presteert.

Operation Excellence Coördinator Rob Muijsenberg gaf een uiteenzetting hoe het continu verbeteren een prominente plaats heeft in de dagelijkse operatie.

Steeds aangevuld door collega’s van TD over hoe zij een en ander aanpakken.

Voor meer informatie klik hier.

haarlijn

MBM twitter 440x220

Van Big Data naar Smart Decisions

Wordt voedsel veiliger van data? Industrie 4.0, Internet of Things, Big Data - termen die al een aantal jaren de ronde doen. In de voedingsmiddelenindustrie en zeker ook in de machinebouw. Hoe zorgen machinebouwer en F&B-producent dat zij veilig het maximale uit hun eigen en gecombineerde kennis en data halen? Gegevens verzamelen is één, data delen en tot de juiste beslissingen komen op basis van deze data is een heel ander verhaal.

• Hoe ga ik van data naar informatie?
• Is het wel veilig?
• Is er meer dan predictive maintenance?
• Kan de machinebouwer met de data van de klant een (voedsel)veiliger machine ontwerpen?
• Kan een foodbedrijf met behulp van data beter inspelen op de steeds strenger wordende regelgeving?

Deze en nog veel meer andere onderwerpen komen aan bod tijdens de tweede editie van Engineering in Food&Beverage op 10 oktober in De Fabrique in Utrecht. U als PAVO-lid profiteert van korting op dit event. In plaats van € 99,- betaalt u slechts € 49,- voor uw ticket. Meldt u hier aan voor het Engineering in Food & Beverage Event of bekijk hier het programma.

Voor informatie over deze bijeenkomst klik hier

haarlijn

Kent u praktijkcases waarbij de regelgeving niet duidelijk is?

Frans Huijbregts, directeur Huijbregts Groep is gevraagd om in Brussel tijdens het IPO jaarcongres (IPO is de verzamelnaam voor de 12 provincies in Nederland) een aantal praktijkcases te benoemen van Europese regelgeving die in strijd zijn met Nederlandse regelgeving of een andere interpretatie kennen. Frans Huijbregts wil u graag in de gelegenheid stellen input te geven voor voorbeeldcases. Deze voorbeelden kunt u mailen naar het secretariaat van PAVO: secretariaat@stichtingpavo.nl

haarlijn

IMG 20180809 WA0004

Nieuwe directeur Stichting PAVO

Onlangs heeft Peter Santegoeds te kennen gegeven dat zijn taken als directeur van Stichting PAVO niet langer kan combineren met zijn werkzaamheden binnen zijn eigen bedrijf Bodel.

Wij zijn verheugd dat we kunnen mededelen dat Peter Both, bestuurslid van Stichting PAVO, de functie van directeur per 1 augustus heeft aanvaard.

Peter Both zit al jaren in het bestuur van de Stichting PAVO en heeft als o.a. uitgever van het vakblad VMT, ruime ervaring in de Food branche.

Peter Santegoeds blijft nauw betrokken bij de Stichting PAVO en zal de vrijgekomen bestuursfunctie van Peter Both overnemen.

We danken beide Peters voor hun inzet en wensen hun veel succes in hun nieuwe functie.

Dennis van der Kroon, voorzitter Stichting PAVO

                                                       

haarlijn

Vlag Europa

Nieuwe EU-wetgeving inzake voedselinformatie

Vanaf 1 april 2020 is het noodzakelijk dat fabrikanten de herkomst van de ingrediënten van hun producten vermelden op het etiket, als het ingrediënt een andere herkomst heeft dan het product zelf.

De nieuwe verordening is een aanvulling op de Food Information to Consumers regelgeving (FIC, in het Nederlands: Wet Voedselinformatie), deze wetgeving zal zorgen voor meer transparantie voor de consument.

De nieuwe wet combineert 2 richtlijnen in één wetgeving:
2000/13/EG – etikettering, presentatie en reclame voor levensmiddelen (van toepassing tot en met 12 december 2014)
90/496/EEG – voedingswaarde-etikettering van levensmiddelen

Voor de belangrijkste veranderingen zie het nieuwsbericht op de PAVO website: klik hier 

 

Voordelen PAVO lidmaatschap

• De Stichting PAVO organiseert meerdere bijeenkomsten per jaar. Vaak heel kleinschalig en praktisch.
• Als PAVO lid kunnen meerdere functionarissen van het bedrijf of organisatie onbeperkt aan alle activiteiten van de Stichting PAVO deelnemen.
• De medewerkers van leden kunnen de presentaties van bijeenkomsten bekijken die zij al dan niet hebben bijgewoond via een speciale rubriek “Speciaal voor leden” op de site van de Stichting PAVO.

Meer voordelen van een lidmaatschap vindt u hier.

Op de website van de PAVO vindt u de planning en de voorlopige onderwerpen van de bijeenkomsten die de PAVO in 2018 wil gaan organiseren.
Indien u voor deze onderwerpen belangstelling kunt u dat  nu al kenbaar maken door een mail te sturen naar info@stichtingpavo.nl. U krijgt dan als één van de eerste informatie over datum, locatie en programma.


Wilt u PAVO-lid worden?

U of uw bedrijf kunt ook lid worden van de PAVO à € 550,- excl. BTW per jaar en dan is deelname voor u en uw collega’s kosteloos. Meer voordelen van een lidmaatschap vindt u hier.
Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar info@stichtingpavo.nl. Aanmelden kan ook direct via de website.

Volg ons!
 

linkedin   

Contact
 

E-mail: info@stichtingpavo.nl
Website: www.stichtingpavo.nl

 

 
PAVO bevordert het uitwisselen van practische kennis en informatie
in de voedingsmiddelenindustrie. 
Logo Pavo 72dpi CMYK
 

 

 

 

Bewaren

Powered by AcyMailing