Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017

 


Programma Engineering in Food & Beverage event bekend

Dinsdag 3 oktober 2017 | De Fabrique in Maarssen

 

MBM EIFB2017 Banner 336x280 mei2017

Op dinsdag 3 oktober aanstaande vindt in De Fabrique in Maarssen het Engineering in Food & Beverage event plaats. Tijdens dit event worden foodprofessionals en engineers samengebracht om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Meer dan 25 sprekers uit de praktijk delen hun ervaringen rondom de thema’s hygiënisch ontwerpen, OEE en energiebesparing.

Het Engineering in Food & Beverage event bestaat uit een plenair ochtendprogramma en parallelle sessies in de middag. Hierbij staat steeds de vraag centraal: wat kunnen engineering en food van elkaar leren? De Stichting PAVO verzorgt een aantal middagsessies. 

Voor meer informatie? Klik hier.

haarlijn1

 

Themabijeenkomst TD Ronde tafel: "De rol van de TD in de ICT van de fabriek"

 

TD Ronde Tafel 23 sept2 Vrijdag 17 november 2017; 9:00 - 13:00 uur,
Bedrijf: Vreugdenhil Dairy foods ; Adres: Timorstraat 22, 4202 MA Gorinchem

De informatisering van de fabriek is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. De fabriek wordt een geïntegreerd onderdeel van de supply chain.

Orders komen uit het ERP systeem en planningen kunnen elk moment weer aangepast worden.

Er is behoefte aan inzicht in de actuele status van de orders in de fabriek. Verbruiken, opbrengsten en verliezen moeten real-time inzichtelijk zijn en de eisen aan  tracking & tracing worden steeds strenger.

De processen worden bijgestuurd aande hand van inline en online analyseresultaten. De operator moet voorzien worden van actuele informatie en de kans op menselijke fouten moet worden geminimaliseerd. 

Voor meer informatie klik hier.

haarlijn1

 

Wie zit er achter de Stichting PAVO?

 

Maak kennis met het bestuur en de directeur. In iedere editie van de PAVO nieuwsbrief stelt een bestuurslid zich aan u voor.

Foto WilbertVoorzitter van de PAVO: Wilbert Hendriks
Functie: Secretaris en bestuurslid
Bedrijf: Formfarmers
Achtergrond: Vanuit zijn studie Industrial Automation, Lean six sigma en anderen is hij zich verder gaan ontwikkelen in het optimaal inrichten van productie en logistieke processen. Hierbij zijn de elementen veiligheid, mens, kwaliteit en efficiency belangrijke ingrediënten.

Wilbert is werkzaam geweest bij verschillende bedrijven in verschillende functies waar hij ervaring heeft opgedaan in: total plant automation, werktuigbouwkunde, bouwkunde, maintenance, energiemanagement en –contracting, logistiek, algemeen management en optimalisatie van processen.
Vanaf het begin van de liberalisatie van de energiemarkt is hij met collega’s bezig om ons energieverbruik op alle locaties jaarlijks met 2% te verlagen. Verder zit hij nog in een paar andere bestuursfuncties buiten ForFarmers omdat meesturen gewoon leuk en interessant is.

PAVO aandachtsgebieden: Binnen de PAVO zijn zijn voornaamste aandachtsgebieden: automatisering en optimalisatie van processen waarbij "continue verbeteren" en energie besparen een rode draad vormen. Hij vind het privé en zakelijk leuk om met mensen te werken, te delen, te leren en te genieten. Dit brengt hij graag in bij de Pavo door mensen te verbinden en uit te dagen om hun praktische ervaringen met elkaar te delen. Persoonlijk vindt hij de themabijeenkomsten het leukste omdat met een niet al te grote groep leden en andere geïnteresseerde een goede samenhang ontstaat en de best practices en ervaringen van iedereen uitgewisseld kunnen worden.

haarlijn1

 

Kempen Insect Valley officieel van start

 

aug2017 02Op de Kempense Innovatiecampus in Geel is de officiële aftrap gegeven van twee EFRO-projecten. Met de ‘Kempen Insect Cluster’ en de ‘Insect Pilot Plant’ krijgt de Kempen Insect Valley stilaan vorm. De projecten moeten ervoor zorgen dat in de Kempen het potentieel van insecten als hoogwaardige grondstof of als afvalverwerker tot waarde wordt gemaakt’, stellen initiatiefnemers Voka - KvK Kempen, Millibeter, VITO, KU Leuven – Campus Geel en Thomas More Kempen.

Voor meer informatie: klik hier.

haarlijn1

 

Voordelen PAVO lidmaatschap

De Stichting PAVO organiseert meerdere bijeenkomsten per jaar. Vaak heel kleinschalig en praktisch. Als PAVO lid kunnen meerdere functionarissen van het bedrijf of organisatie onbeperkt aan alle activiteiten van de Stichting PAVO deelnemen. De medewerkers van leden kunnen de presentaties van bijeenkomsten bekijken die zij al dan niet hebben bijgewoond via een speciale rubriek “Speciaal voor leden” op de site van de Stichting PAVO. Meer voordelen van een lidmaatschap vindt u hier.

Op de website van de PAVO vindt u de planning en de voorlopige onderwerpen van de bijeenkomsten die de PAVO in 2017 wil gaan organiseren.
Indien u voor deze onderwerpen belangstelling kunt u dat  nu al kenbaar maken door een mail te sturen naar info@stichtingpavo.nl. U krijgt dan als één van de eerste informatie over datum, locatie en programma.

Wilt u PAVO-lid worden?

U of uw bedrijf kunt ook lid worden van de PAVO à € 550,- excl. BTW per jaar en dan is deelname voor u en uw collega’s kosteloos. Meer voordelen van een lidmaatschap vindt u hier.
Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar info@stichtingpavo.nl. Aanmelden kan ook direct via de website.

 
   

Volg ons!
 

linkedin   twitter

Contact
 

E-mail: info@stichtingpavo.nl
Website: www.stichtingpavo.nl

 

 
PAVO bevordert het uitwisselen van practische kennis en informatie
in de voedingsmiddelenindustrie. 
Logo Pavo 72dpi CMYK
 

 

 

 

Bewaren

Powered by AcyMailing