Programma Engineering in Food & Beverage event bekend
Dinsdag 3 oktober 2017 | De Fabrique in Maarssen
Op dinsdag 3 oktober aanstaande vindt in De Fabrique in Maarssen het Engineering in Food & Beverage event plaats. Tijdens dit event worden foodprofessionals en engineers samengebracht om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Meer dan 25 sprekers uit de praktijk delen hun ervaringen rondom de thema’s hygiënisch ontwerpen, OEE en energiebesparing.
Het Engineering in Food & Beverage event bestaat uit een plenair ochtendprogramma en parallelle sessies in de middag. Hierbij staat steeds de vraag centraal: wat kunnen engineering en food van elkaar leren? De Stichting PAVO verzorgt een aantal middagsessies. De groep inspirerende sprekers bestaat onder andere uit:
Marc-Jan Backer (Tebodin)
In zijn lezing ‘Food meets Pharma / Pharma meets Food’ belicht Marc-Jan Backer vanuit een praktische invalshoek aspecten vanuit de pharma die ook in de food spelen en waarvoor de foodsector niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Als Regional Business Developer Food bij Tebodin heeft Marc-Jan Backer veel kennis van veiligheidsvoorschriften en voedsel- en farmaceutische veiligheid.
Marc van Dijk (Royal Cosun)
Cosun wil de beste zijn in energie-efficiëntie en grondstofrendement. Het bedrijf zet flink in op energiebesparing; het doel is 20 procent reductie in 2020. Marc van Dijk, Senior Process Technologist en Team manager van het cluster Process Modeling & Energy bij Royal Cosun Food Technology Center geeft in zijn lezing enkele voorbeelden van energiebesparingsprojecten en het gebruik van modellering hierbij.
Michel de Waal (Continental Bakeries)
Hoe OEE kan bijdragen aan een verbeterde lijnefficiëntie wordt uiteengezet door Michel de Waal, Corporate WCM en Sustainability Manager bij Continental Bakeries (Haust) B.V. Hij geeft onder andere inzicht in wat er bij komt kijken om OEE te implementeren en hoe de OEE meetgegevens gebruikt kunnen worden om efficiënter te produceren. Michel de Waal heeft ruim 20 jaar WCM/OPX ervaring opgedaan in verschillende branches, zoals de bouw, food & feed, en pharma.
Bijzonder concept
Het is bijzonder dat tijdens een event professionals uit de voedingsmiddelenindustrie in gesprek gaan met engineering professionals. Suzanne Wanders, brandmanager VMT: “We zien dat bedrijven die nauw samenwerken met de voedingsmiddelenindustrie innovatiever zijn en beter in staat zijn om in te spelen op de complexe vraagstukken die de foodindustrie verlangt”.
Het volledige programma en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op vmt.nl/engineeringinfoodandbeverage.
Het event Engineering in Food & Beverage is het vervolg op het Food Technology Event dat VMT de afgelopen twee jaar organiseerde. Tijdens Engineering in Food & Beverage zullen een dertigtal sponsoren, fabrikanten, leveranciers en adviesbureaus hun kennis en kunde presenteren op de centrale beursvloer.
Leden van de Stichting PAVO krijgen korting bij deelname aan dit evenement.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:
Programmacoördinator, Dionne Irving, 0570 504 396 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marketing coördinator, Rosalie de Wildt - Oosterlaar , 0570 504 355 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.