Nieuwsbrief mei/juni 2019

                                          Nieuwsbrief mei/juni 2019

  Energietransitie, op weg naar 0 gas en verkleinen van onze CO2 footprint!

EnergietransitieStichting PAVO organiseert op 28 juni a.s. een themabijeenkomst die in het teken staat van de veranderingen die invulling geven aan de energietransitie.Sommige bedrijven lopen al flink voor de troepen uit met besparen van energie in hun processen, gebruik van rest-warmte, warmtepompen, elektrificeren etc.                                                                     Anderen zijn druk bezig met het opzetten van een energiemanagementsysteem. Iedereen is erg geïnteresseerd in de technologiekansen die zich ongetwijfeld nog verder gaan ontwikkelen.De industrie is zich bewust van de noodzaak en de verplichtingen die deze energietransitie met zich mee brengt.                 Stil zitten is dus geen optie. Daarom gaan we vandaag met Maarten Smeding van De Kleijn Energy Consultants & Engineers en Wilbert Hendriks van Stichting PAVO en werkzaam bij ForFarmers de uitdaging aan en hopen dat u nieuwe kansen ziet en energiek huiswaarts zult keren.

Meer informatie over het programma vindt u hier

Aanmelding en informatie 

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen €195, - excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding.

Aanmelden voor de themabijeenkomst kan via de websitehttp://stichtingpavo.nl/aanmelding

 

 Verslag TD Ronde tafel: “Van reactief naar preventief onderhoud”

12 april 2019, bakkerij Borgesius in Aalsmeer

20190412 093838 resized 1 BorgesiusDeze keer waren we te gast bij het familiebedrijf Borgesius in Aalsmeer. Dit is de grootste industriële bakkerij van Nederland en is in 2016 nieuw gebouwd. De Ronde tafel bijeenkomst werd ingeleid door d de manager techniek Eric de Vos. Hij lichtte het ontwikkelproces UPTIME toe. In 2014 is hij gestart om 15 bakkerijen “over de keten” te ontwikkelen van vooral reactief onderhoud naar preventief onderhoud. Hij liet ons kennis maken met de verschillende onderhoudsprocessen. Waarom deze van belang zijn en welke resultaten daarmee zijn geboekt.

Verder werd er gediscussieerd over:

- Naast de enorme schaarste aantechnisch personeel is ook de kieskeurigheid van technici groter geworden. En is een goed loon allang niet meer het enige dat hen interesseert

- Autonoom onderhoud komt niet tot nauwelijks van de grond in Nederland.

- Onderhoud wordt ondanks alle inspanningen nog altijd als een kostenpost gezien.

- Onderhoudsmonteurs zitten steeds vaker achter hun pci.p.v. in de fabriek.

- Er is een minimale grootte van een TD nodig om een functie als werkvoorbereider te hebben.

De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding door de bakkerij en een uitgebreide lunch aangeboden door Borgesius.

Indien u de presentatie van Eric de Vos wilt bekijken wordt dan lid van de Stichting PAVO. Medewerkers van bedrijfsleden kunnen deze presentaties kosteloos raadplegen.

De volgende TD Ronde tafel bijeenkomst wordt op 8 november 2019 gehouden bij Kroon Food in Bergen op Zoom.

Voor programma klik hier op PAVO website.

 

PAVO bijeenkomsten voor de 2e helft 2019

 

 • Omzetting naar BRC 8. Welke veranderingen? 

Wordt dit jaar ingevoerd. Veel verschillende onderwerpen en onderdelen.  U kunt deze bijeenkomst in september 2019 verwachten.

 

 • TD Ronde tafel: Welke rol spelen TD en productie in Autonoom onderhoud ?

Op 8 november bij Van der Kroon Food products BV in Bergen op Zoom.

 

Méér informatie over deze bijeenkomsten vindt u binnenkort op de PAVO website.Indien u in bijeenkomsten interesse heeft, kunt u zich alvast aanmelden via info@stichtingpavo.nl.             

U krijgt dan meer informatie zoals  datum, locatie en programma toegezonden.

 

Ronde Tafel bijeenkomst voor Productie Managers

PK Kroef 207Op vrijdagochtend 29 maart zijn de deelnemers van de Ronde Tafel Productie Managers bijeen gekomen voor de 3e sessie in de serie van zes bijeenkomsten. Deze keer vond de bijeenkomst plaats bij Van der Kroon Food products BV in Bergen op Zoom. Deze Ronde Tafel sessies onder leiding van coach Lilian in ’t Zand behandelt onderwerpen die productiemanagers bezig houden zoals o.a.: omgaan met veranderingen door bijvoorbeeld snelle groei of cultuurverschillen, communicatie, omgaan met verschillende belangen, autonoom onderhoud en samenwerking met TD, afbakening projecten. Deze onderwerpen zullen in de vijf vervolgsessies verder worden uitgediept.

Aan deze Ronde Tafelsessie kunnen maximaal 8 productie-/plantmanagers deelnemen. 

En deze zijn voor 2019 volledig ingevuld.                                               

Voor méér informatie over deze Ronde Tafelsessies  klik hier .

 

 Nieuw Brancheplan Voedselverpakkingen

Duurzame en recyclebare verpakkingen staan steeds hoger op de agenda van de directies en managers in de industrie.FNLI verpakkingen Ook de levensmiddelenindustrie neemt haar verantwoordelijkheid en maakt voedselverpakkingen al jaren duurzamer en beter recyclebaar. Om deze ontwikkeling extra kracht bij te zetten is onlangs het Branche-verduurzamingsplan 2019 – 2025 van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) vastgesteld en gepubliceerd. In dit plan legt de levensmiddelenindustrie de lat binnen de sector een stuk hoger voor de verduurzaming van voedselverpakkingen in de komende jaren. Om dit te realiseren werken verpakkingstechnologen vaak dagelijks aan onze verpakkingen van de toekomst en worden ze binnen hun organisaties nog belangrijker dan ze al waren.

Voor meer informatie op de PAVO website: klik hier

 

Voordelen PAVO lidmaatschap

De Stichting PAVO organiseert meerdere bijeenkomsten per jaar. Vaak heel kleinschalig en praktisch.
• Als PAVO lid kunnen meerdere functionarissen van het bedrijf of organisatie onbeperkt aan alle activiteiten van de Stichting PAVO deelnemen.
• De medewerkers van leden kunnen de presentaties van bijeenkomsten bekijken die zij al dan niet hebben bijgewoond via een speciale rubriek “Speciaal voor leden” op de site van de Stichting PAVO.

Meer voordelen van een lidmaatschap vindt u hier.

Op de website van de PAVO vindt u de planning en de voorlopige onderwerpen van de bijeenkomsten die de PAVO in 2019 wil gaan organiseren.
Indien u voor deze onderwerpen belangstelling kunt u dat  nu al kenbaar maken door een mail te sturen naar info@stichtingpavo.nl. U krijgt dan als één van de eerste informatie over datum, locatie en programma.


Wilt u PAVO-lid worden?

U of uw bedrijf kunt ook lid worden van de PAVO à € 595,- excl. BTW per jaar en dan is deelname voor u en uw collega’s kosteloos. Meer voordelen van een lidmaatschap vindt u hier.
Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar info@stichtingpavo.nl. Aanmelden kan ook direct via de website.

Volg ons!
 

linkedin   

Contact
 

E-mail: info@stichtingpavo.nl
Website: www.stichtingpavo.nl

 

 
PAVO bevordert het uitwisselen van practische kennis en informatie
in de voedingsmiddelenindustrie. 
Logo Pavo 72dpi CMYK
 

 

 

 

Bewaren

Powered by AcyMailing