Nieuws

Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2018 geopend

Op 5 april 2018 wordt weer de Jaarprijs Goede Voeding uitgereikt. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Het accent van de prijs ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of toegevoegd suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.

  

De jury let als het gaat om de voedingskundige verbeterpunten onder meer op:
• de vervanging van verzadigd vet door onverzadigd vet
• bijdrage aan het verminderen van de inname van transvet
• bijdrage aan het verminderen van de inname van zout
• bijdrage aan het verminderen van suiker (energie)
• bijdrage aan het verhogen van de inname van onder andere: voedingsvezel, groente en fruit, vis, peulvruchten en/of ongezouten noten

Het uitgebreide reglement, waarin de voedingskundige criteria zijn benoemd, is te vinden op jaarprijsgoedevoeding.nl.