Nieuws

Van Meeuwen bestaat 85 jaar

VM positief RGB 300DPI 070915AFebruari 1934, een koude wintermaand. Han van Meeuwen besloot toen, inmiddels 85 jaar geleden, het bedrijf ‘Van Meeuwen’s Smeerolie Industrie - de Drie Tonnen’ op te richten. De derde generatie staat nu aan het roer. Rogier van Meeuwen heeft vorig jaar ‘de weg naar het 100-jarig bestaan’ ingeslagen.

 

Waar het ooit begon met een paar smeermiddelen voor auto’s en motoren is ons bedrijf anno 2019 gespecialiseerd in twee B2B-vakgebieden: Lubrication en Chemicals. In beide vakgebieden willen wij ons onderscheiden door kennis en kwaliteit.

 

Lubrication:

Vanuit het smeertechnisch specialisme draagt Van Meeuwen Lubrication bij aan betrouwbare assets van onze klanten in Nederland en België en zorgen wij ervoor dat de Total Cost of Ownership daalt. Wij adviseren klanten hoe zij het beste kunnen omgaan met hun smeertechnisch onderhoud en kunnen dat ook voor hen uitvoeren. Ook leiden wij mensen op met smeertechnische opleidingen, extern en intern.

 Ook met onze speciaalsmeermiddelen realiseren wij impact. Alleen al een wijziging naar het juiste product kan een enorm verschil maken. Met ons totaalconcept brengen wij bedrijven vanuit hun huidige situatie naar de gewenste situatie van reliability op rotating equipment en zorgen wij ervoor dat ze daar blijven.

 Dave Glandorf geeft leiding aan de gehele salesafdeling voor producten en service van Van Meeuwen Lubrication en Van Meeuwen Services in Nederland (specialist in hoogwaardige smeermiddelen en het uitvoeren van het smeertechnisch onderhoud).

 Chemicals:

Van Meeuwen Chemicals is wereldwijd actief met speciale (ook voedselveilige) procesadditieven. Deze producten worden in echte nichemarkten ingezet. Wij werken bijvoorbeeld samen met bedrijven die plastic sheets extruderen waar uiteindelijk food-verpakkingen van worden gemaakt. Wij zorgen ervoor dat onze klanten aan deze verpakkingen de juiste eigenschappen kunnen meegeven tijdens hun productieproces. Op veel verpakkingen die je in de supermarkt tegenkomt, zit onze coating!

 Ook zijn wij actief in de mooie wereld van schuim in productie- en verwerkingsprocessen. In diverse industriële processen ontstaat ongewenste schuimvorming. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken (wassen) van aardappelen. Maar elk proces is net weer anders. Het is essentieel om met kennis van zaken samen met de klant de situatie goed te onderzoeken. Eigenlijk zorgt ons team ervoor dat het schuim zo spoedig mogelijk verdwijnt, maar bij voorkeur voorkomen we het.

Voor meer informatie: klik hier