Nieuws

Urban Crop Solutions wint FoodNexus Innovatie Award

Urban Crop Solutions uit Beveren-Leie (Waregem) heeft de FoodNexus Innovatie Award gewonnen. Verschillende innovatieve ondernemingen werden de voorbije weken beoordeeld door een jury uit de landbouw en voedingsindustrie en daaruit werd Urban Crop Solutions geselecteerd als meest beloftevolle bedrijf voor de agri-food industrie. Urban Crop Solutions zal, samen met een Waals bedrijf, België vertegenwoordigen voor de Europese editie van de FoodNexus competitie op 13 december aanstaande.

FoodNexus is een initiatief van verschillende multinationale, Europese bedrijven uit de voedingsindustrie aangevuld met toonaangevende kennisinstellingen met als bedoeling om een platform aan te bieden voor innovatieve, Europese jonge bedrijven. De Belgische FoodNexus-editie werd voor een eerste keer georganiseerd in samenwerking met Flanders’ FOOD, de universiteiten van Gent en Luik, Food2Know, ING en verschillende andere partners. De focus ligt op voedselveiligheid en duurzaamheid, voedingskwaliteit of gezondheid en welzijn.

“Deze award is een mijlpaal voor ons bedrijf. Het is een erkenning voor de inspanningen en de resultaten die ons team de laatste jaren heeft geboekt, alsook voor de onvoorwaardelijke toewijding die onze mensen iedere dag tonen voor onze klanten. We zullen ons blijven inzetten om onze producten te verbeteren en om de beste indoor farming oplossingen te bouwen voor onze klanten overal in de wereld”, glundert Maarten Vandecruys, CEO van Urban Crop Solutions. "Deze trofee is tevens een bevestiging van ons zakenmodel en onze internationale markt aanpak”, vult Frederic Bulcaen, voorzitter van Urban Crop Solutions aan.