Agenda

BRC8, hoe pak ik dat aan ?
20/09/2019, 09:00 - 13:00
Locatie  Cloetta Belgium, Everdongenlaan 25, B-2300 Turnhout Belgie

Sinds begin2019 is de nieuwe BRC versie van kracht geworden: BRC 8. Vele bedrijven worstelen nog om de nieuwe eisen geïmplementeerd te krijgen. Hoe gaat de auditor dit beoordelen, is ons bedrijf wel voldoende voorbereid? Veranderingen in bijvoorbeeld management commitment, voedselveiligheidscultuur, root cause analyses en geautoriseerd personeel.  Maar hoe pak je dat allemaal aan? In deze interactieve bijeenkomst willen we vooral elkaar helpen door inzicht te geven hoe we dit in de praktijk kunnen gaan implementeren.

De Stichting PAVO organiseert een bedrijfsbezoek bij Cloetta Belgium in Turnhout dat volledig in het teken staat van BRC8. Tijdens dit bedrijfsbezoek wordt verteld hoe Cloetta de veranderingen in de praktijk brengt. Maar in interactieve sessies is het de bedoeling dat de deelnemers elkaar inzicht geven hoe zij het aangepakt hebben. Er zullen 2 parallelsessies worden georganiseerd waarbij iedere deelnemer kan kiezen aan welke sessie hij wil deelnemen. Daarnaast zal een certificeringsinstelling aangeven wat de eerste ervaringen met BRC8 zijn en wat men zoal tegen komt in de praktijk.  

De bijeenkomst is bedoeld voor kwaliteitsfunctionarissen, productieverantwoordelijken, continue verbeterfunctionarissen en iedereen die betrokken is bij de implementatie van BRC8 in de voedingsmiddelenindustrie.

Programma

9.00 - 9.30 uur     Inschrijving & ontvangst (let op: inschrijving kan enige tijd duren)

9.30 - 9.35 uur     Opening , Twan Haasen, Stichting PAVO

9.35 - 9.45 uur     Introductie Cloetta Turnhout

                             Peter Berkers, plantmanager Cloetta Turnhout  

9.45 -10.05 uur     Wat zijn de grootste wijzigingen in BRC issue 8?

                              Twan Haasen, Stichting PAVO

10.05 - 10.25 uur  Hoe heeft Cloetta de upgrade naar BRC8 doorgevoerd en waar loopt men tegen aan ?

                               Patric Hennekes, Quality&Foodsafety manager Cloetta Belgium

10.25 - 10.45 uur  Hoe gaat een CI om met de nieuwe normeisen?  Ervaringen van auditoren.

                              Annelies van Oosterom, DNV GL - Business Assurance

10.45 - 11.00  uur  Pauze

11.00 - 11.30 uur  Parellelsessies:

 Sessie 1: Managementcommitment, voedselveiligheidscultuur, uiten  zorgen medewerkers, route cause analyse, juiste bevoegdheden, o.l.v. Patric Hennekes

 Sessie 2: Microbiologische omgevingsfactoren, kruisbesmetting allergenen, Food Defense, overige kleine wijzigingen met impact, o.l.v. Twan Haasen

11.30 - 11.45 uur  Plenaire terugkoppeling en voorbereiding rondleiding

11.45 - 12.30 uur  Rondleiding Cloetta Turnhout

12.30 - 13.00 uur  Afsluiting en broodjeslunch aangeboden door Cloetta Turnhout

 

Aanmelding en informatie

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 195,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding. Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email door het invullen van het aanmeldingsformulier en verzenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                                                               

U kunt natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 595,- excl. BTW per jaar en dan is deelname kosteloos. Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het gastbedrijf kan op basis van concurrentie overwegingen aanmeldingen weigeren.

Het maximale aantal deelnemers is 24 personen. Indien het aantal inschrijvingen overschreden wordt en er meerdere aanmeldingen per bedrijf zijn, kan overwogen worden om maximaal 1 deelnemer per bedrijf toe te laten.

Het verzoek is of iedere deelnemer zijn eigen veiligheidsschoenen meeneemt.