Geachte heer, mevrouw,
Sinds februari 2019 is de nieuwe BRC versie van kracht geworden: BRC 8. Vele bedrijven worstelen nog om de nieuwe eisen geïmplementeerd te krijgen. Hoe gaat de auditor dit beoordelen, is ons bedrijf wel voldoende voorbereid? Veranderingen in bijvoorbeeld management commitment, voedselveiligheidscultuur, route cause analysesen geautoriseerd personeel. Maar hoe pak je dat allemaal aan? In deze interactieve bijeenkomst willen we vooral elkaar helpen door inzicht te geven hoe we dit in de praktijk kunnen gaan implementeren.
De Stiching PAVO organiseert een bedrijfsbezoek bij Cloetta Belgium in Turnhout dat volledig in het teken staat van BRC8. Tijdens dit bedrijfsbezoek wordt verteld hoe Cloetta de veranderingen in de praktijk brengt. Maar in interactieve sessies is het de bedoeling dat de deelnemers elkaar inzicht geven hoe zij het aangepakt hebben. Er zullen 2 parallelsessies worden georganiseerd waarbij iedere deelnemer kan kiezen aan welke sessie hij wil deelnemen. Daarnaast zal een erkende auditor aangeven wat de eerste ervaringen met BRC8 zijn en hoe de veranderingen geaudit kunnen worden.
De bijeenkomst is bedoeld voor kwaliteitsfunctionarissen, productieverantwoordelijken, continue verbeterfunctionarissen en iedereen die betrokken is bij de implementatie van BRC8 in de voedingsmiddelenindustrie.
Programma
9.00 - 9.30 uur Inschrijving & Ontvangst (let op: inschrijving kan enige tijd duren)
9.30 - 9.35 uur Opening , Twan Haasen, Stichting PAVO
9.35 - 9.45 uur Introductie Cloetta Turnhout
Peter Berkers, plantmanager Cloetta Turnhout
9.45 -10.05 uur Wat zijn de grootste wijzigingen in BRC issue 8 ?
Twan Haasen, Stichting PAVO
10.05 -10.25 uur Hoe heeft Cloetta de upgrade naar BRC 8 doorgevoerd en waar loopt
men tegen aan?
Patric Hennekes, Quality&Foodsafety manager Cloetta Belgium
10.25 -10.45 uur Hoe gaat een CI om met de nieuwe normeisen?
Eerste ervaringen auditoren.
Annelies van Oosterom, DNV GL - Business Assurance
10.45 - 11.00 uur Pauze
11.00 - 11.30 uur Parellelsessies:
Sessie 1: Managementcommitment, voedselveiligheidscultuur, uiten zorgen
medewerkers, route cause analyse, juiste bevoegdheden, o.l.v.
Patric Hennekes
Sessie 2: Microbiologische omgevingsfactoren, kruisbesmetting allergenen, Food
Defense, overige kleine wijzigingen met impact, o.l.v. Twan Haasen
11.30 -11.45 uur Plenaire terugkoppeling en voorbereiding rondleiding
11.45 -12.30 uur Rondleiding Cloetta Turnhout
12.30 -13.00 uur Afsluiting en broodjeslunch aangeboden door Cloetta Turnhout
Aanmelding en informatie
Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 195,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding. Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email door het invullen van het aanmeldingsformulier en verzenden naar info@stichtingpavo.nl
U kunt natuurlijk ook lid worden van de PAVO à € 595,- excl. BTW per jaar en dan is deelname kosteloos. Informatie aanvragen over het lidmaatschap van de PAVO is mogelijk door het sturen van een email naar info@stichtingpavo.nl
Het gastbedrijf kan op basis van concurrentie overwegingen aanmeldingen weigeren.
Het maximale aantal deelnemers is 24 personen. Indien het aantal inschrijvingen overschreden wordt en er meerdere aanmeldingen per bedrijf zijn, kan overwogen worden om maximaal 1 deelnemer per bedrijf toe te laten.
Het verzoek is of iedere deelnemer zijn eigen veiligheidsschoenen meeneemt.
Wij zien u graag op deze interessante bijeenkomst.
Met vriendelijke groeten,
Peter Both
Directeur
|