Trots op onze leden, klik hier voor een volledig overzicht

Deelname voor PAVO-leden is kosteloos. Niet-leden betalen € 255,00 excl. BTW voor de 1e aanmelding en krijgen 50% korting voor iedere volgende aanmelding. Aanmelden voor de themabijeenkomst kan per email of middels onze website.

GEPLANDE BIJEENKOMSTEN

   Geplande bijeenkomsten 1e helft 2024
   19/04/2024 , 08:00 - 17:00
   Wordt later bekend gemaakt.


- Themabijeenkomst: Waterbeschikbaarheid voor de voedingsmiddelenindustrie.
Op 22 maart 2023 in Veghel. Zie het programma op de PAVO-website.

- Themabijeenkomst: Hoe past een Onderhoudssysteem binnen het Continue Verbeterenplan?
Stapsgewijs van reactief onderhoud (brandjes blussen, adhoc), via periodiek onderhoud (plannen) naar predictive maintanace (voorspellen van storingen). Verlaagt stilstanden, storingen en daarmee de kosten aanzienlijk.

- Bijeenkomst over robotisering, automatisering van het verpakkingsproces.

De data, locatie en programma van een aantal bijeenkomsten zijn nog niet bekend maar daarover krijgt u bericht zodra deze bekend zijn. En deze vindt u ook op de PAVO website.

GEHOUDEN BIJEENKOMSTEN

    Themabijeenkomst: Waterbeschikbaarheid voor de voedingsmiddelenindustrie
   22/03/2024, , 09:00 - 13:00
    Brabant Water Veghel; Adres: Blankenburg 2, 5463 PH Veghel
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wordt water het nieuwe stikstofdossier? 80% van ons oppervlaktewater voldoet niet aan de KDR (Kader Richtlijn Water), wat in 2027 wel gerealiseerd moet zijn! Minder water gebruiken en mogelijkheden om regenwater en/of afvalwater her te gebruiken, worden dus steeds belangrijker.
Klik op de titel voor het programma en aanmelden.

   Bedrijfsbezoek De Graafstroom met thema: Business Continuity i.c.m. Cybersecurity
   24/11/2023, , 09:00 - 13:00
   Vrijdag 24 november 2023 van 9.00 - 13.00; Bedrijfslocatie De Graafstroom Adres: Dorpsstraat 18, 2971 AD Bleskensgraaf
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Klik op de titel voor het verslag.

   Bedrijfsbezoek Vandemoortele: Gestandaardiseerd werken, maar toch aandacht voor de mens.
   03/11/2023, , 09:15 - 13:00
    Locatie: Vandermoortele, Handelsweg 1, 3899 AA Zeewolde
   


De wereld van productie staat nooit stil. Hoe houd je je huidige medewerkers up to date qua kennis en ervaring in deze continu veranderende wereld? En hoe train je nieuwe medewerkers of die geschikt zijn voor hun taak? Want morgen is die taak misschien weer veranderd of verbeterd. Deze vragen spelen ook bij Vandemoortele in Zeewolde.

TWI Company is gespecialiseerd in het foutloos inwerken van medewerkers, want daar begint alles! Zo hebben Vandemoortele en TWI Company elkaar gevonden. Klik op de titel voor het verslag van deze interessante bijeenkomst.

   Bedrijfsbezoek Sensus: Hoe helpt TPM om Veiligheid continu te verbeteren ?
   13/10/2023, , 09:00 - 13:00
   Bedrijfslocatie Sensus Roosendaal; Adres: Oostelijke Havendijk 15 in Roosendaal
   


Bedrijven hebben te maken met ongevallen. Hoe voorkomen we dit en zorgen we dat de bedrijfsprocessen door gaan? Hoe zorgen we voor het continu verbeteren van de veiligheid en hoe kunnen TPM technieken ons daarbij helpen?
Sensus heeft TPM hoog in het vaandel als methode om continu te verbeteren. In deze bijeenkomst geeft Sensus aan hoe deze methodiek wordt gebruikt om structuur te geven aan de aanpak van veiligheid en hoe bijvoorbeeld oorzaakanalyses worden aangepakt. Klik op de titel voor het verslag van deze bijeenkomst

   Bedrijfsbezoek bij Ruitenberg Ingredients BV: Hygiënisch en duurzaam bouwen in de food
   09/06/2023, , 09:15 - 13:00
   Ruitenberg Ingredients BV, Dijkhuizen 96, 7961 AN Ruinerwold
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Hygiënisch ontwerp en duurzaamheid zijn bij nieuwbouw en uitbreidingen van voedingsmiddelen bedrijven belangrijke onderwerpen.
Bij het bedrijfsbezoek zal ingegaan worden hoe bij de bouw van de nieuwe productielocatie bij Ruitenberg hygiënisch ontwerp meegenomen is. Er wordt ook gepresenteerd hoe tijdens het ontwerp en bouw het duurzaamheidsaspect om te voldoen aan de BREEAM-normen gerealiseerd is.
Klik op de titel voor het verslag van deze bijeenkomst.

Stichting PAVO

    

Stichting PAVO

Komt u regelmatig zaken tegen die u niet direct kunt oplossen? En waarvan u graag zou willen weten hoe collega’s dit in andere voedingsmiddelenbedrijven hebben aangepakt.  Bezoek dan naar een PAVO bijeenkomst. Stichting PAVO organiseert jaarlijks meerdere activiteiten voor managers en medewerkers uit de voedingsmiddelenindustrie. In deze bijeenkomsten wordt praktische informatie over productie, procestechnologie en -automatisering, productontwikkeling, R&D, kwaliteit en continu verbeteren gedeeld. Functionarissen uit de praktijk vertellen hoe zij een bepaalde probleem of onderwerp hebben aangepakt. En wat daarbij hun positieve en negatieve ervaringen zijn geweest.  En u kunt natuurlijk vragen stellen en vaak wordt er uitgebreid over vragen en onderwerpen met elkaar gediscussieerd. Deze bijeenkomsten vinden bijna altijd in een bedrijf plaats waar na de presentaties nog een rondleiding door het bedrijf volgt. Uit de positieve reacties van de deelnemers wordt deze                                                                                                                           aanpak als zeer nuttig en praktisch ervaren.


                                                                                                    Lees meer

Bewaren

Nieuws

EU handels­deals openen nieuwe markten voor agrovoe­dings­sector

EU handels­deals openen nieuwe markten v…

De Nederlandse agrovoedingssector staat voor nieuwe commerciële kansen binnen de Europese Unie. Dit is de bevinding van een recente studie door het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek van de Commissie. Deze studie belicht de invloed van… Lees meer...


Begin 2024 goed met inzichten en trends in de foodsector

Begin 2024 goed met inzichten en trends …

Hoe start je het jaar 2024 goed in de voedings- en drankensector? Wat zijn de belangrijkste inzichten en ontwikkelingen die impact gaan hebben op de voedingsmiddelenindustrie dit jaar?  In de dynamische wereld van de voedings- en… Lees meer...


Foodpro­du­cent worstelt met directe verkoop aan consument

Foodpro­du­cent worstelt met directe ver…

In een tijd waarin gemak en exclusiviteit hoog in het vaandel staan, lijkt de directe online verkoop van voedingsmiddelen aan consumenten een veelbelovende stap vooruit. Echter, recent onderzoek van ABN AMRO onthult dat, ondanks de… Lees meer...


Reverse design: de toekomst van voedsel­pro­ductie

Reverse design: de toekomst van voedsel­…

Hoe breng je een voedingsproduct op de markt dat zowel de tong streelt als duurzaam, gezond en betaalbaar is? Wageningse experts bieden antwoord met een vernieuwende aanpak: reverse design. Deze techniek, geïnitieerd onder Wageningen University &… Lees meer...