Agenda

“Productie & TD verbeteren samen onderhoudsproces?”
8/06/2018, 09:00 - 15:30
Locatie Bakkersland BV, Industrieterrein Panningen 126 (Limburg)

 

Stroom opwekken? Actieve deelnemers in de strijd om optimaal te presteren!

De bijeenkomst bij Goedhart (voorheen Bakkersland) Panningen begon met een heldere introductie van het bedrijf. Men is hier trots op wat men maakt en presteert.

Ondanks de enorme werkdruk door groei en Actie week zijn we zeer gastvrij ontvangen.

Operation Excellence Coördinator Rob Muijsenberg gaf een uiteenzetting hoe het continu verbeteren een prominente plaats heeft in de dagelijkse operatie.

Steeds aangevuld door collega’s van TD over hoe zij een en ander aanpakken.

Vervolgens zijn we gestart met de workshop die door STORK consultants volledig werd verzorgd. Tijdens de workshop die in 3 ronden werd uitgevoerd werden er steeds meer aspecten van goed samenwerken tussen productie en TD behandel/besproken.

Diverse deelnemers deelden eigen ervaringen en het was wederom mooi te horen hoeveel verschillen maar ook overeenkomsten in de aanpak van de bedrijven aanwezig is.

Naast alle voorbeelden en tips ligt de basis toch wel in het gezamenlijk opstellen van een plan en je daar vervolgens aan houden. Wanneer dat gebeurd kunnen methodische uitvoeringen vanuit TPM, Maintenance Excellence, Autonoom Onderhoud Management of wat dan ook, pas succesvol zijn. Dat software en data verwerking een steeds belangrijkere rol gaat spelen in het onderhoud proces blijkt uit de discussies.

Hier ligt tegelijk ook een zorg voor de bedrijven. Het is steeds lastiger dit soort van specialismes in house te hebben. Afhankelijkheid van toeleveranciers groeit steeds meer.

Tussen de workshop rondes was er ook even tijd voor een rondleiding in de fabriek. Een enorme diversiteit met de uitdaging alle producten dagelijks opnieuw produceren om optimale versheid in de winkels te garanderen.

Topsport elke dag weer. En dat de producten lekker zijn bleek wel tijdens de koffie. De bij geserveerde gebakjes gingen als de spreekwoordelijke zoete …….. over de toonbank.

Al met al een geslaagde dag dankzij de gastvrijheid van Goedhart en Stork en natuurlijk al de aangemelde deelnemers die in de drukke agenda’s ook aanwezig waren.

Zij zijn graag bereid om volgende bijeenkomsten weer voor de Stichting PAVO  te mogen organiseren.