Agenda

“Op weg naar Operational Excellence in onderhoud”
17/03/2017, 09:00 - 13:00
Locatie Laan 110, 8071 JC Nunspeet

In maart organiseerde de PAVO samen met Pontifexx haar 4e TD ronde tafel bijeenkomst over het onderwerp: Op weg naar operational excellence in onderhoud.

Dit keer waren we te gast bij de babyvoeding fabriek Nestle te Nunspeet.

Het doel was om deze morgen een paar stappen te zetten van visie naar praktische handvaten.

De bijeenkomst was overtekend dus hebben we een aantal deelnemers teleur moeten stellen.

Arjan ten Have van de firma Pontifexx heeft een inleiding gehouden aan de hand van zijn ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens het ontwikkelen van onderhoudsorganisaties voor vele verschillende bedrijven. Het S-curve model stond deze morgen centraal. Deze geeft inzicht waar men staat en richting aan verbeteringen waar een organisatie op dat moment behoefte heeft.

Jaap seffinga van Nestle heeft op een hele open manier de weg laten zien die Nestle inmiddels heeft afgelegd en welke zij nog af willen gaan leggen op het gebied van onderhoud. Jaaps moto is dat maintance foundation de basis vormt en zelfs al in de engineeringsfase moet worden opgezet. Hij heeft toegelicht hoe hierbinnen asset structuur, break down analyse, werkorder beheer, maintenance team en het technisch magazijn samen grijpen.

De meeste bedrijven die aanwezig waren bevinden zich in fase 2 en 3 wat wil zeggen dat er veel te leren en te verbeteren valt. Adhv een aantal stellingen zijn we in 2 groepen over de praktische vervolgstappen voor fase 2 en 3 gediscussieerd.

Zoals bedoelt voor een ronde tafel werd er tijdens de sessies stevig gediscussieerd tussen de deelnemers over ambities, ervaringen en lessons learned.

Aansluitend heeft Jaap met collega’s ons een rondleiding gegeven binnen het TD domein van Nestle. Op een open wijze heeft iedereen hier een stukje toetsing met de praktijk kunnen ervaren. Na een bijzonder goede lunch aangeboden door Nestle keren iedereen net na de middag tevreden huiswaarts.

 

1