Agenda

“Continue Verbeteren en 10 verspillingen ”
12/07/2016, 10:00 - 14:30
Locatie Henri van de Bilt, Passie voor Vleeswaren, Goudwerf 9 te Beuningen

Op 12 juli 2016 was de Pavo met ruim 30 deelnemers te gast bij Henri van de Bilt te Beuningen. Onze gastheer Jacco van Duivenvoorden (manager operations) met passie voor vleeswaren stelde zijn bedrijf beschikbaar om onze kennis m.b.t. het herkennen en elimineren van verspillingen te verhogen.

De introductie werd verzorgd door Peter Santegoeds die met zijn schat aan ervaring ons inwijden in de theorie van alle mogelijke verspillingen binnen een productiebedrijf. Zijn motto is kijk vanuit kansen i.p.v. vanuit problemen. De onderbouwende voorbeelden die hij gebruikte werden door vele herkent maar opende ook vele de ogen. Er ontstond regelmatig een levende discussie waar ieder zijn voordeel mee kon doen. De gasten konden op het praktische naslagwerk van Peter hun aantekeningen maken.

Aansluitend gaf Michel de waal (Corporate WCM manager) zijn visie en aanpak vanuit Continental Bakkeries op verspillingen. Ook deze presentatie was erg praktisch waarbij veel kennis over de bereikte resultaten werden gedeeld. Ook de mindere ervaringen kwamen aan bod.

Hierna mochten de gasten van de rondleiding door het bedrijf genieten. Het is moderne plant die slechts enkele jaren actief is en waarbij het ambachtelijke van enkelvoudig verwerken van vlees werd benadrukt.

Na de boordjes lunch verzorgt door Henri van de Bilt met overvloedige vlees variatie werd het tijd om de theorie te gaan oefenen. In 5 verschillende teams werd op 5 verschillende plekken in de fabriek geobserveerd welke verschillende verspillingen men constateerde. Deze verspillingen werden later gekwantificeerd en er werd aan de top3 per team een besparingsoptie gehangen. De resultaten werden plenair gepresenteerd.

Al met al was het een prachtige PAVO bijeenkomst waarbij met name het delen van praktisch toepasbare kennis het streven is. De evaluatie van de gasten was dan ook goed wat ons als PAVO weer stimuleert om te zorgen voor interessante themabijeenkomsten in de toekomst. Iedereen nogmaals bedankt voor hen/haar inbreng en tot op een volgende bijeenkomst.

 

Wilt u de presentaties van deze bijeenkomst kunnen bekijken? Wordt dan  PAVO lid en kijk onder de rubriek "Speciaal voor Leden". Klik hier om lid te worden