Agenda

Energiemanagement, er valt veel te besparen !!
15/06/2016, 09:30 - 13:30
Locatie Van Konijnenburgweg 139, & Vierlinghweg 33, Bergen op Zoom

Kort verslag: (Onder de knop: 'Speciaal voor leden' vind u de documenten van deze bijeenkomst)

Vrijdag 13 november heeft de PAVO een bijeenkomst georganiseerd met als thema: “Energiemanagement, er valt veel te besparen”.

Rinze de Vries, Energy services manager LambWeston/Meijer, vertelde welke belangrijke plaats energiemanagement binnen LambWeston/Meijer heeft en hoe dit intern is georganiseerd. Deze aanpak heeft een forse reductie van het energieverbruik opgeleverd. Naast alle zaken welke te managen zijn is LambWeston/Meijer ook sterk afhankelijk van het weer en de uiteindelijke kwaliteit van de aardappelen, welke per seizoen een positieve of negatieve invloed op het energieverbruiken kan geven.

Tino Wullink, directeur De Energieconsultant, heeft ons meegenomen in de ontwikkelingen van de energiemarkt en ons duidelijk gemaakt dat het sinds enige jaren geleden aan het verschuiven is van een nationale markt naar wereldwijd en daarmee dus ook steeds complexer wordt alles in de gaten te houden. Met het door De Energieconsultant ontwikkelde energiemanagement systeem en de collectieve inkoop valt er veel voordeel te behalen, zeker voor kleinere MKB-bedrijven welke meestal niet de specifieke kennis in huis hebben.

Als afsluiting is er een inspirerende rondleiding geweest door de fabriek van LambWeston/Meijer in Bergen op Zoom.

Wilt u de presentaties van deze bijeenkomst kunnen bekijken? Wordt dan PAVO lid en kijk onder de rubriek "Speciaal voor Leden". Klik hier om lid te worden